INSIDER

Ki akarsz ülni szombaton teraszra? Ezt mindenképpen tedd meg előtte

Holnap nyitnak a teraszok, a hosszú bezártság után roham várható. Aki szeretne kiülni egy étterem vagy kocsma teraszára, az foglaljon helyet.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette: szombaton már nyithatnak a teraszok, foglalás nélkül nem érdemes elindulni. A teraszok fél 10-ig maradhatnak nyitva, a kijárási korlátozás pedig 11 órától kezdődik majd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

teraszok foglalás

A kép illusztráció

„Érdemes helyet foglalni, mert nagyon megnövekedett az érdeklődés. Most nem tudunk annyi embert leültetni a teraszokra, mint korábban, mert a távolságtartás miatt szellősebben tettük az asztalokat„ – mondta a nak a VakVarjú éttermeket működtető Semsei Rudolf.

„Szigorúan betartjuk az óvintézkedéseket, a pincéreink csak maszkban fognak kiszolgálni és fertőtlenítő pontokat is létesítettünk az éttermek teraszain.„ – tette hozzá.

SZOMBATTÓL ISMÉT VÁRUNK BENNETEKET TERASZUNKON NAGY SZERETETTEL!?
Már izgatottan várjuk a hétvégét, hogy ismét azt...

Közzétette: VakVarjú Csónakház2021. április 22., csütörtök

 

Több éttermet is felhívtunk, mindenki azt javasolta, hogy foglaljunk helyet. Egész nap csörögnek a vonalak, folyamatosak a foglalások a csütörtöki bejelentés óta. A teraszok foglalás nélkül korlátozottan tudnak csak vendégeket foglalni. Előfordulhat, hogy egyes helyeken várakozás, sorok kiállása után tudunk csak leülni a teraszokra.

Péntek reggel óta folyamatosan osztják meg a szombati nyitás hírét a követőkkel a közösségi oldalaikon a vendéglátósok, várják a vendégeket.

Ezeket a szabályokat kell betartani a teraszokon

• a teraszok, kerthelyiségek reggel öttől este fél tízig lehetnek nyitva
• a teraszokon és kerthelyiségekben tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni
• a vendéglátóhelyek belső területein a maszk kötelező, ott csak a megrendelt étel és ital elviteléhez, illetve a mellékhelyiségek használatához szükséges ideig lehet tartózkodni
• a vendéglátóhely üzemeltetője és alkalmazottja az üzlet teljes területén köteles a maszkot viselni
• a védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni
• szabálytalanság esetén a vendéglátó üzlet ellen 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár az ideiglenes bezárás is elrendelhető
• a védelmi intézkedéseket megszegő vendégekkel szemben 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?