INSIDER

Tasnádit támadta Gyárfás a tárgyaláson

Tasnádi Péter szerepéről, és az ominózus hangfelvételekről beszélt Gyárfás Tamás a maratoni tanúvallomásának második napján csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken.
  • Szerző: Ripost

Az ismert tévés és sportvezető, Fenyő János meggyilkolása miatt áll dr. Póta Péter tanácsa előtt: emberölésre való felbujtással vádolják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ügyészség szerint Gyárfás Tamás magbízást adott Portik Tamásnak, hogy tüntesse el Fenyőt, akivel nem volt különösebben jó viszonyban. Portik pedig a bejáratott bérgyilkosával, Jozef Roháccal végeztette el a piszkos munkát a vád szerint.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó a tárgyaláson, Hatlaczki Balázs fotója

A vád birtokában van több órányi rögzített beszélgetés Portik és Gyárfás között, valamint több tanú, köztük Tasnádi Péter vallomása is.

Fotó: MTI , Tasnádi Péter

Az alvilági körökben jól ismert férfi nem kevesebbet állít, minthogy Gyárfás neki is megbízást adott a gyilkosságra, sőt: el is fogadott tőle előleget, ám a megbízást nem hajtotta végre. Gyárfás most az ő szerepét boncolgatta, kiemelve mennyire ellentmondásos az összes nyilatkozata, és mennyire nem szavahihető ember.

„Hét ember hétféle összeget mondott arról, hogy én állítólag mennyit fizettem Tasnádinak„ – világított rá az egyik ellentmondásra Gyárfás Tamás.

Kitért persze a hangfelvételekre is, melyek állítása szerint manipuláltak. Ugyanezt állítja a felvételek másik szereplője, és készítője, Portik Tamás is. Őt az előző ülésen akarták meghallgatni, de időt kért a bírótól a tanúvallomása kidolgozására.

És ezeket olvastad már?