INSIDER

Tarlós István: Karácsony azt se tudja, mit beszél

Tarlós István szerint az ellene induló főpolgármester-jelöltek ismeretei, tapasztalatai is mérsékeltek.
  • Szerző: Ripost

A jelenleginél sunnyogóbb, félrevezetőbb, mellébeszélősebb és képmutatóbb kampányt még nem látott Tarlós István, bár az is tény, ilyen főpolgármester-jelölti mezőny sem volt még soha.

„Senkit nem bántok meg, senkit nem becsülök alá, soha nem voltam elbizakodott, de a megmaradt jelölti hármas ismeretei, tapasztalatai is mérsékeltek. Nem beszélve arról, hogy celeb, levélhordó postás vagy vidéken élő villanyszerelő eddig még nem aspirált arra, hogy a főváros főpolgármestere legyen.

Nem udvarias dolog ugyan, de nem tudom, miért lepődnek meg, ha sokan cirkuszt emlegetnek. Ez mégiscsak a magyar főváros, aminek a vezetését nem lehet úgy megtanulni, mint egy kártyajáték szabályait”

- mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Mint mondta, a kampányolás alatt is mást ért, mint Puzsér, Berki vagy Karácsony. Ez az ellenzéki kampány ugyanis nem a városról, nem a teljesítmények összehasonlításáról és nem az önkormányzati kompetenciákról szólt.

„Az ellenzék ajánlata Catullus sorait idézve: „szélbe írott betű csak, rajz rohanó vizeken”. Az én ajánlatom ezzel szemben a tényeken alapszik: amik megvalósultak, és az előkészített projektek, amik átmentek a Fővárosi Közgyűlésen, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán és a kormányon is. Továbbá a miniszterelnökkel kötött megállapodásom, amelyről Orbán Viktor tudja a legjobban, ha nem tartják be, akkor felállok” – mondta.

Kitért arra is, hogy Karácsony Gergelynek fogalma sincs arról, milyen jogszabályok vannak, hiába hitegeti az embereket, hogy majd rögtön az önkormányzat pályázna nagy uniós forrásokra, vagy hogy ingatlanadót vetne ki.

De szólt arról is, hogy sokat elárul az ellenzék jelöltjéről, hogy szövetségese, Gyurcsány Ferenc is azt jelentette ki nagy nyilvánosság előtt, hogy nem támogatják Karácsonyt, mert erőtlen ahhoz, hogy nyerjen.

„Zugló, Kispest, Párbeszéd-iroda – ezek alapjában Karácsony ügyei, az ő jelöltjük. Valamennyiről lapít” – kezdte Tarlós, aki szerint az mindent elárul, hogy Karácsony úgy írta alá a súlyos veszteségeket okozó parkolási szerződéseket, hogy maga is korrupciónak tartja és még csak jogorvoslati lehetőséget sem adott.

„Ami a kispesti esetet illeti, az magáért beszél. Ugyanakkor hihetetlennek és hiteltelennek tartom, amikor mindegyik esetben azzal védekeznek, hogy lehallgatták őket. Azt, hogy például teljesen súlytalan kispesti kerületi önkormányzati képviselőre rááll a titkosszolgálat, azt legfeljebb az óvoda kiscsoportjában hiszik el” – vélte Tarlós.

Szerinte Karácsony rengeteg valótlanságot és badarságot mond, de azt nem viseli jól, ha ráolvassák, miket is állított. Viszont veszélyesnek tartja, ha súlyos valótlanságok a levegőben maradnak. Szerinte nem kellett volna Karácsonynak nagy mellénnyel kijelenteni, hogy biztosan ő győz a választáson.

„A meccs a bírói sípszóig tart. Vasárnap este mindent megtudunk” – fejezte be Tarlós István.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?