INSIDER

Tábori kórházat állítottak fel Budapesten – videó!

A sátorrendszert a Szent László Kórház udvarán, egy nap alatt húzta fel a Magyar Honvédség.
  • Szerző: Ripost

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, március 23-24. között a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya, kiegészülve debreceni, hódmezővásárhelyi és szolnoki katonákkal – a Szent László Kórház megsegítése céljából – telepítette a Role -1 típusú tábori sátorrendszert – írja a honvedelem.hu

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Magyar Honvédség

– A 24 óra alatt felhúzott tábori sátorrendszerbe a kórház teljes technológiáját át lehet telepíteni – emelte ki Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője.

Fotó: Magyar Honvédség

Ehhez dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, az MH Egészségügyi főnöke hozzátette: egy olyan modern sátorrendszert állítottak fel, mely rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva. A dandártábornok elmondta, hogy jelenleg olyan konfigurációban építik fel, ami a leghatékonyabb módon szolgálja a járvány elleni védekezést.

Fotó: Magyar Honvédség

Dr. Kopcsó István azt is kiemelte, hogy a járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható triázsra, betegek előosztályozására. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül kerüljenek az ellátásuk szempontjából legoptimálisabbnak számító helyre.

A telepített sátorrendszer 101 km/óra szél elleni ellenálló képességgel rendelkezik, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembehelyezése után 10 perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket.

Fotó: Magyar Honvédség

Bánsági Lászó ezredes pedig arról is beszámolt:

A Magyar Honvédség egészségügyi állománya a Honvédkórház, valamint az alakulatoknál szolgálatot teljesítő szakemberek munkájával jelentős szerepet vállal a járványügyi feladatrendszerből.

 

 

 

És ezeket olvastad már?