INSIDER

Szlávik János elmondta, mit gondol a védőoltásokról

Ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások.
  • Szerző: Ripost

Ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására – közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Szlávik János azt mondta: az influenza elleni oltás minden évben hasznos lenne, de csak a lakosság 20-25 százalékát sikerül beoltani – írja az MTI. Az új technológiával készült koronavírus elleni vakcinák még inkább elbizonytalanítják az embereket, ezért be kell bizonyítani, hogy biztonságosak – hangsúlyozta.

Vélhetően sokan nem akarják majd beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával – jelezte az infektológus, aki emiatt jó hírnek nevezte, hogy a kezdeti eredmények alapján bizonyos oltóanyagok több mint 90 százalékos hatékonyságúak. Ez esetben ugyanis elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy ne alakuljon ki nagyobb járvány Magyarországon – tette hozzá.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?