INSIDER

Szlávik János elárulta: nem hisz az orosz vakcinában

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az orosz koronavírus-vakcináról mondta el a véleményét.
  • Szerző: Ripost

„Nagyon kell figyelni arra, hogy ha valaki olyan országból jön, ahol jóval több eset, mondjuk úgy, második hullám van, akkor a karanténintézkedéseket be kell tartani” – mondta Szlávik János.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

Bár az infektológus főorvos elismerte, hogy a regisztrált betegek számában tapasztalt emelkedés valóban aggodalomra ad okot, úgy vélte, a kialakult gócpontok ellenőrzés alá vonásával a járványt is ellenőrizni tudják. Mint a Blikk írja, Szlávik szerint a jelenlegi szigorító intézkedések elegendők.

Szlávik János a nemrégiben hivatalosan is regisztrált orosz koronavírus-vakcinával kapcsolatban elmondta, úgy érzi, a világűr meghódításához hasonló erőfitogtatás és versengés folyik. Elmondása szerint az orosz hatóságok túl korán, a tesztek lezárása előtt engedélyeztették ezt az oltóanyagot, és most úgy érzik, ők győztek. A tudományos világ számára azonban teljesen egyértelmű, hogy az oroszok által kifejlesztett oltóanyagnak nem lehet ennyi idő alatt eredménye, hiszen még csak most kezdték el a harmadik fázisú, tömeges tesztelést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?