Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.03.15.

Szlávik János kitálalt: ez az igazság az AstraZenecáról Magyarországon

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa arról számolt be, hogy mi a helyzet az intenzív osztályon, és mi a valóság az AstraZenecával kapcsolatban.

Szlávik János szerint a brit mutáns letarolja az országot, és a helyzet továbbra is súlyos. Mivel változott a betegek csoportja, Szlávik szerint lelkileg is nehéz azt látni, hogy mennyi a fiatal, sok a terhes nő és 30-40-es tüdőgyulladásos betegeket kell kezelni. A vírus változik és túl akar élni – magyarázta.

Fotó : Markovics Gábor / Ripost

Kiderült, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban komplett család is feküdt, ez a vírus nem válogat, mindenkit letarol – részletezte Szlávik. Ha egy társaság vagy kollégák egy légtérben maszk nélkül tartózkodnak, szinte garantált, hogy mindenki megkapja, holott korábban ez nem volt annyira biztos.

A vakcina a megoldás

A szakértő hangsúlyozta, hogy az oltóanyagokkal kell a variánsok után menni. Úgy tűnik, hogy a mostaniak megfelelő védelmet nyújtanak.

Nálunk nem volt gond az AstraZeneca vakcinával

Az AstraZeneca körüli hírekre Szlávik János úgy reagált, hogy a „világ óvatos”, inkább felfüggesztik az oltást, és kivizsgálják az eseteket. Azt viszont fontos tudni, hogy több tízmilliókat oltottak be ezzel az oltóanyaggal, és statisztikailag már kijött volna, ha véralvadási vagy egyéb gondokat okoz a vakcina.

„Tessék benne bízni” – mondta az AstraZeneca oltóanyagról Szlávik az ATV-nek. Az esetleges reakciók nem azt jelentik, hogy veszélyes lenne az oltóanyag vagy nem védene meg minket.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hétfői közleményében azt hangsúlyozta, hogy AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatát.

Az unió hágai székhelyű gyógyszerfelügyeleti testülete közölte, hogy a szervezet gyógyszerbiztonsági bizottsága péntek óta vizsgálja a vakcina alkalmazása után néhány embernél fellépett tromboembóliás tünetekről szóló jelentéseket. A panaszok miatt több EU tagállamban elővigyázatosságból ideiglenesen felfüggesztették az oltóanyag használatát. Az EMA kiemelte, hogy a vérrögképződéssel járó megbetegedés, amely a trombociták számának veszélyes mértékű csökkenését is előidézte néhány esetben, eddig igen alacsony arányban fordult elő az AstraZeneca cég termékével beoltottak körében. A testület hétfőn azt is bejelentette, hogy csütörtökön rendkívüli ülés keretében fog tárgyalni a vállalat oltóanyagának alkalmazásával kapcsolatos további intézkedésekről. A múlt héten Norvégiában, Bulgáriában, Dániában, Izlandon illetve a vasárnap Hollandiában és Írországban is felfüggesztették a vakcina alkalmazását. Olaszország és Németország hétfőn ugyanígy döntött a brit-svéd érdekeltségű vállalat oltóanyagával kapcsolatban.

Menczer Tamás: álhír, hogy probléma lenne a kínai vakcinával

A kínai vakcina ellen indított baloldali és nemzetközi politikai támadás újabb állomása az az álhír, hogy az Egyesült Arab Emírségekben „probléma adódott a Sinopharm vakcinájával” – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán szombaton.

Menczer Tamás bejegyzésében kifejtette: ezt ugyan semmilyen hivatalos forrás nem mondta az Emírségekben, de a hír szerint találtak nyolc embert, akit behívtak, mert harmadik oltásra van szükségük.

Minden vakcinánál vannak olyanok, akiknél az immunválasz nem elég erős. A kínai vakcinánál nagyságrendileg ugyanannyian, mint az úgynevezett nyugati vakcináknál. Az Emírségekben mindössze annyit tesznek most, hogy ezeknek az embereknek adnak még egy oltást – hangsúlyozta Menczer Tamás.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Arab Emírségekben mintegy 6 millió embert oltottak be a Sinopharm-vakcinával. Az illetékes helyi bizottság elnöke azt mondta, hogy a fővárosban, Abu-Dzabiban a beoltottak közül senki sem halt meg, senki sem került kórházba, vagyis 100 százalékos a vakcina hatékonysága a súlyos esetek megelőzésében.

Ez jobb adat, mint amit a súlyos esetek vonatkozásában a Pfizer Izraelben mutatott – tette hozzá.

Vagyis a kínai vakcinával semmi probléma sem adódott, a kínai vakcina életeket ment az Emírségekben és Magyarországon is – szögezte le.

Legfőképpen azért van szükség Magyarországon a kínai és az orosz vakcinára, mert Brüsszelből nem jön elég oltás, ráadásul Kurz osztrák kancellár szerint Brüsszelben a vakcinákat tisztességtelenül osztják szét – írta az államtitkár.

„Végtelen tisztelettel kérem a baloldalt és a baloldalt kiszolgáló médiumokat, hogy ne dolgozzanak a magyar emberek életének megmentése ellen” – fogalmazott bejegyzésében Menczer Tamás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

magyarnemzet.hu

Erdély is fegyverkezik, gyorsan meg is kapták az F-16-osokat

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát