INSIDER

Szívszorító módon emlékezik édesanyja az eltűnt Nikire

Vasárnap lesz 20 éve, hogy 1998. január 14-én eltûnt Gyulán a hét és fél éves Szathmáry Nikolett, akinek földi maradványai három évvel később kerültek elő. Az évforduló közeledtével az édesanya, aki képtelen beletörődni, hogy nincs meg a bûnös, közösségi oldalán írt levelet a lányához, vasárnapra pedig sajátos megemlékezést tervez.
  • Szerző: Ripost

Két évtizede él mérhetetlen fájdalommal Iszály-Szilágyi Edit, aki 1998. január 14-én veszítette el egyetlen kislányát, a hét és fél éves Szathmáry Nikikét. Azóta sem tudni, pontosan mi és hogy történt azon a délutánon, amikor a gyermeknek nyoma veszett. Bár Edit szerint az sem biztos, hogy a 7 és fél éves Niki gyilkosa még él, tudni szeretné, mi is történt valójában azon a bizonyos napon.

– Nagyon megvisel az évforduló. Képtelen vagyok beletörődni a történtekbe, különösen úgy, hogy azóta is rejtély, mi történhetett a kislányommal. Szeretném tudni, ki és mit tett Nikivel. Szörnyű lesz szembesülni az igazsággal, de akkor is tudnom kell! Nem vagyok biztos benne, hogy él még az elkövető, de ha igen, akkor meg kell akadályozni, hogy még egyszer ilyen szörnyűséget tegyen – kezdte a %%-nak az édesanya, Iszály-Szilágyi Edit.

Majd így folytatja:

– Tartozom annyival Nikikének, hogy megtaláljuk azt az embert, aki ezt művelte vele. A szemébe szeretnék nézni és megkérdezni tőle, hogy: miért?! Ha választ kapnék, akkor se biztos, hogy megnyugodnék, de sokkal rosszabb így, hogy még mindig keresni kell egy gyilkost…

– sóhajtja fájdalmasan.

 

Hogy mi derült ki a szörnyű tragédiáról, milyen szívhez szóló sorokat írt szeretett gyermekének az édesanya, s miféle különleges programot tervez a gyermeke eltűnésének 20. évfordulójára most vasárnap, megtudhatod a csütörtöki %% napilapból. Keresd az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?