INSIDER

Szijjártó Péter elhagyta a kormányülést, elmondta miért

Munkás napok vannak mögötte és előtte.
  • Szerző: Ripost

„Zajlik még a kormányülés, de néhány percre engedélyt kaptam arra, hogy kijöjjek, ugyanis telefonon beszéltem Mihail Muresko-val, Oroszország egészségügyi miniszterével.„- osztotta meg követőivel a legfrisebb eseményeket Szíjjártó Péter.

Kiderült: vakcina-ügybe egyeztettek.

 

Ugye szorít az idő, minél előbb jó lenne, hogyha nagyszámú, biztonságos és hatékony oltóanyag érkezne Magyarországra, hiszen naponta több mint 100-an halnak meg koronavírusban. A naponta korlátozó intézkedések 10 milliárd forintos nagyságrendű kárt okoznak a magyar gazdaságnak. Tehát erre a megoldást az jelentené, hogyha minél előbb tudnánk nagy számban hatásos és biztonságos oltást az országba hozni és azt a magyar embereknek beadni.” -magyarázta a beszélgetés okát.

A gyógyszerészeti hatóságunk jelenleg is Oroszországban vannak és a gyárban tanulmányozzák az orosz vakcina gyártási folyamatát.Elmondta: a holnapi nap folyamán az orosz egészségügyi hatóságnál tesznek látogatást és folytatnak konzultációkat. Azért, hogy ne veszítsünk időt, a jogászok is folyamatosan dolgoznak itthon, elküldték a szerződéstervezetet, amely alapját jelenthetné a vakcina Magyarországi szállításának. Hamarosan megállapodás is születhet.

És ezeket olvastad már?