INSIDER

Szelíd motorosok miatt zárják le az Andrássy utat

Gyalogosan vagy kerékpárral lehet csak közlekedni a hétvégén az Andrássy úton, illetve a legszelídebb motorokkal: a gyermekjárgányokkal. A sugárutat az Európai Mobilitási Hét zárásaként zárják le, az autósokat már péntek déltől elterelik. A kisföldalatti végig járni fog, sőt a hétvégére sűrítik a járatot, a 105-ös busz a Podmaniczky utcán fog közlekedni.
  • Szerző: Ripost

A legszelídebb motorosok vonulnak fel az Andrássy úton szombaton, ezért kell lezárni a sugárutat. A több ezer felvonulót az EMMI invitálta a város szívébe, sőt: mint azt Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára elmondta, még ötezer kismotort is adnak azoknak, akik előre regisztrálnak. Az autómentes nap keretében szervezett rendezvényre már reggeltől lehet gyülekezni a Hősök terén, a kisgyerekek pedig 10-kor indulnak el motorjaikkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy családban élni jó, és megmutatni, milyen erőforrás rejlik a gyermekvállalásban, a családalapításban

– fejtette ki Novák Katalin. – Ez már a második alkalom, tavaly májusban a Margitszigeten vonultak fel először a legszelídebb motorosok – emlékeztetett az államtitkár.

Amíg a gyerekek felvonulnak, a szervezők színes programokkal várják a családokat a lezárt sugárúton. Többek között fellép Janicsák Veca és Király Viktor. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera között gasztrosétány lesz, ahol mozgó árusok kínálják majd a finomabbnál finomabb ételeket. Az Operától az Oktogonig a BKK állít ki tömegközlekedési járműveket, a gyermekek akár a vezetőülésbe is beülhetnek.

Az Oktogon és a Hősök tere között az Innovációs és Technológiai Minisztérium információs sátrába várják az érdeklődőket, ahol a biztonságos sétáról és kerékpáros közlekedésről tartanak beszámolót, sőt egy mini KRESZ pályát is felállítanak óvodásoknak és kisiskolásoknak. Emellett a közlekedési szolgáltatók és különböző civil szervezetek is a helyszínen lesznek. Az autósok hétfő hajnaltól hajthatnak keresztül újra az Andrássyn.

 

És ezeket olvastad már?