INSIDER

Sorra érkeznek a kórházakba a védőeszközök – Fotók

Védőfelszerelést kaptak az egészségügyi dolgozók, több kórházba is kiszállították pénteken az eszközöket.
  • Szerző: Ripost

A tömeges megbetegedésekre felkészülve Magyarországon is folyamatos az egészségügyi védőeszközök hazai és külföldi beszerzése, erre százmillárdos nagyságrendben költ a kormány és azt is egyértelművé tette, hogy minden szükséges forrást biztosít a védekezéshez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jánosik István rendőr ezredes, kórházparancsnok (j2) és Palócz Norbert, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gazdasági igazgatója (j) az egészségügyi védőeszközök kipakolásánál a budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben – Fotó: MTI

A lehetséges hazai beszerzéseken és gyártáson túl, minden diplomáciai kapcsolatot is bevetnek azért, hogy külföldről is be tudják szerezni egészségügyi eszközöket. Kínából és más országokból is már több szállítmány érkezett és még fog is érkezni.

Az egészségügyi védőeszközöket pakolják le a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban.
MTI/Kovács Attila

Az eszközök elosztása az Operatív Törzs utasításai alapján történik, szigorú katonai rendben. Mindenek előtt a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak kell biztosítani a védőfelszerelést. Azon belül is különösen fontos az intenzív és fertőző osztályokon dolgozó ápolók és orvosok védelme, akik speciális védőeszközöket kapnak. Ők ugyanis különösen kitettek a fertőzés-veszélyének, hiszen közvetlenül a fertőzött betegek kezelését végzik.

A kipakolást ellenőrzi Szalai Zsolt őrnagy, kórházparancsnok a Szegedi Tudományegyetem Semmelweis utcai raktáránál . MTI/Rosta Tibor

A kórházakba szállított készletek ellenőrzését a kórházparancsnokok felügyelik, hiszen a betegellátás biztonsága és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében fontos, hogy a védőeszközök valóban oda kerüljenek, ahol arra szükség van.

A védőeszközöket rakodják ki a Debreceni Egyetem központi raktárában.
MTI/Czeglédi Zsolt

Ezen a héten több mint nyolcvan kórházba és pénteken is több mint 50 kórházba szállítottak védőeszközöket. Többek között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, a Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, több budapesti kórházba, továbbá a szegedi, a debreceni, kistarcsai, és számos másik vidéki kórházba.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?