INSIDER

„Soha nem fog járni” – vágta az orvos Pannika anyukájának arcába, a kislány azonban minden nap küzd

A négyéves Pannikáról azt mondták az orvosok, képtelen lesz járni. Ő azonban rácáfolt a szakvéleményekre.
  • Szerző: Ripost

A 4 éves Pannika annak idején életmentő császármetszéssel jött a világra. Már a születését követő első napokban annyi nehézséggel kellett szembenéznie, mint másoknak egy egész élet alatt se.

Lélegeztetőgépre került, később pedig az is kiderült, hogy agyvérzést kapott, ami mindkét agyféltekét érintette. Pannika azóta is csak babanyelven kommunikál, önállóan nem tud járni, epilepsziás, látása pedig legfeljebb 10 százalékos egy egészséges emberéhez képest. Szülei a kezdetektől fogva különböző terápiákra, fejlesztésekre vitték, hogy lányuk ne maradjon le túlságosan a fejlődésben, de nehéz helyzetben vannak, hiszen az édesapa is mozgássérült.

Pannika 12 hónaposan állítógépet kapott, de ezt a későbbiekben kinőtte. Anyukája, Földes-Nagy Márta egy kérelmet adott be, hogy az új, több mint 500 ezer forintos szerkezetre kaphassanak állami támogatást.

„Soha, egyetlenegy orvos sem mondta azt nekünk, hogy Pannika képtelen lesz majd járni – eddig. Ez most megtörtént. Feketén-fehéren ott állt a visszautasító dokumentumban, hogy talán kerekesszékben képes lesz majd közlekedni, de többet ne várjunk tőle. Megszólalni se tudtam” – mondta a Vasárnapi Blikknek az édesanya, aki nehezen tudott indulatok nélkül beszélni a történtekről.

„Augusztus 20-án vittük el egy terápiára Pannit, ahol járókeretet használt. Teljesen egyedül. Zokogott, küzdött, de gyógytornász segítsége nélkül járt, ezért sem értjük a kérelmünk elutasítását”.

A család nem adta fel, gyűjtésbe kezdtek Pannika fejlődésének érdekében. Alig 24 óra leforgása alatt összegyűlt 400 ezer forint, ami már elég volt ahhoz, hogy beszerezzék az állítógépet.

„Nem tagadom, sírtam, amikor elolvastam a szakvéleményt, hiszen nap mint nap látom, hogy mire képes, hogyan küzd Panni, de beszéljenek helyettem a képek és a videók”.

 

Tegnap véget ért egy újabb 1 hetes intenzív terápia, ahol Pannika mozgását, és pluszban külön a kezecskéit is fejlesztették.
Az alábbi videóban láthatjátok a heti munka gyümölcsét❤️

Ajánlom ezt a videót annak az orvosnak a figyelmébe, aki felülvizsgálta Pannika új állítógépének finanszírozásához benyújtott egyedi méltányossági kérelmünket (551000.- Ft), majd az alábbi indoklással elutasította:
“ A gyermek jelenlegi állapota alapján járás a későbbiekben nem várható, közlekedése talán kerekesszékkel valószínű. Mivel járni nem fog tudni, ezért a járás előkészítésére szolgáló eszköz sem javasolt a számára.”

A héten nincsenek szavaink...?

Közzétette: Pöttöm Panni Mosolyáért Alapítvány – 2020. augusztus 21., péntek

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?