INSIDER

Hihetetlen fejlődés: az SMA-s Zsombi újabb mérföldkőhöz ért – videó

Az anyuka nem is lehetne boldogabb, hogy kisfia már mennyit erősödött.
  • Szerző: Ripost

A kis SMA-s Zsombi minden nap tesz azért, hogy egyre többet és többet fejlődjön, és haladjon a cél felé, ami egy teljes élet. Jelenleg édesanyjával az önálló ülést gyakorolják, ami az SMA-s babáknál nagy szó: korábban már az is nagyon jónak számított, amikor a fejét meg tudta tartani, most pedig már az üldögélést is elkezdte, támaszték nélkül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Burinda-Szűcs Szabina

„Zsombi fejlődik, bár a legtöbb ilyen dolog kicsi, kevésbé látványos. Most épp a támaszték nélküli üldögélést gyakoroljuk. Úgy kezdte, hogy az ölemben vagy háromszor megcsinálta magától, és akkor tudtam, hogy elkezdhetjük a földön is gyakorolni„ - magyarázta a nak az édesanya, Burinda-Szűcs Szabina, hozzátéve, hogy már a fekvésből forgásban is ügyesebb a kisfiú. „Nagyon örülünk neki, hogy itt tartunk, ugyanis az volt a az eredeti terv, hogy ebben az évben megtanuljon ülni magától, és utána haladunk tovább. Jövőre szeretnénk, ha megtanulna állni, hogy erősödjenek a végtagjai, azután pedig majd mi is szeretnénk elkezdeni lépegetni, mint Zente.”

„Nem akarunk siettetni semmit, mert Zsombinak elindult egy picike gerincferdülése. Mi erre most nagyon vigyázunk, mert nem akarom, hogy műtve legyen. Az orvosok is mondták, hogy nem kell annyira erőltetni a dolgokat, úgyhogy, mi lassan, de biztosan haladunk„ – mondta az anyuka.

Egyre többet gügyög

„Örülünk neki, hogy fejlődik, persze én szeretném, ha ez minél több és több lenne a jövőben, de erőltetni nem szabad. Boldogok vagyunk, mert egyre többet gügyög, új hangot ejt ki, mint a ty és gy. Azt várjuk, hogy elinduljon a beszéd. Nálunk a fejlődés sosem ugrásszerű, hozzá kellett szoknunk, hogy mindenért meg kell dolgozni, de megéri, ha Zsombiról van szó” – tette hozzá Szabina.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?