INSIDER

Elképesztő fejlődés: még édesanyját is meglepte az SMA-s Zente – videó

Zente elképesztő sebességgel fejlődik, sok olyan dologra képes, ami februárban még nem ment neki.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kis SMA-s Zente édesanyja közösségi oldalán elárulta, hogy a hétvége számukra tele volt kellemes pillanatokkal. Ez annak is köszönhető, hogy a kisfiú a világ legdrágább gyógyszere, a Zolgensma beadása óta már rengeteget fejlődött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

sma-s zente

Fotó: Facebook

„Pénteken mindig játszótérre megyünk a déli alvás után, az esti úszás előtt. Én legalább olyan boldogan megyek, mint Zente, mert volt idő, amikor nekem nagyon fájt látni, hogy az én kisfiamnak nincs ott helye igazán. Viszont újabban a csodálatos fejlődésnek (és nektek) hála, egész jól elboldogulunk. Kapaszkodva körbesétál, vagy kismotorral. A nagy mászóka kivételével mindent tud használni. Az egyik videón sikerült megörökítenem, ahogy vezeti a játékautót és közben képes lett egy olyan magas padra egyedül felülni, ahonnan le sem ér a lába!” – írja az anyuka a posztjában, hozzátéve, hogy nagyon büszke fiára, aki olyan gyorsan úszott háton egyedül, mint még soha.

A hétvége a kikapcsolódásé volt

Szombaton a kis család eperszüretre ment, erről is megosztottak fotókat. Az SMA-s Zente nagyon élvezte, és csak úgy tömte magába a gyümölcsöt. Aznap még biciklizett egyet, majd ellátogattak Orfűre. Vasárnap pedig grilleztek a szabadban és tortát sütöttek a nagymamának, akit fel is köszöntöttek.

Rengeteget fejlődött a kisfiú

Az édesanya nemrég elküldte a szokásos videós beszámolót Zente orvosainak. Látványos a fejlődés február óta!

„Mivel 4 havonta van kontroll, ami hamarosan esedékes igyekszem összefoglalni a fejlődést, de én is csak most szembesültem vele, hogy február óta mennyi mindenre képes lett! 10 videót tudtam küldeni! Sétál korlátban, kerettel, bottal, kézen fogva, motorozik, biciklizik, mászik, úszik, felül a padra.... Nagyon bizakodva vágunk bele a nyárba!” – fogalmazott az asszony.

Az összes videót és fotót ide kattintva érheted el!

SMA-s Zsombi is szépen fejlődik

Burinda-Szűcs Szabina korábban a nak elárulta: fia, Zsombi, aki szintén megkapta a Zolgensmát, szépen fejlődik. A kisfiúnak láthatóan kevesebbet kell gyakorolnia egy-egy apró változásért. Ami korábban egy hónapig tartott, ahhoz már elég nekik egy hét is. Az egyik legnagyobb előrelépés, hogy a kisfiú hátát kitámasztva már tud ülni.

„Míg a Zolgensma előtt párnákkal kitámasztva körülbelül 10 másodpercig tudott ülni, most 2 órákat ül. Ha leveszem róla a fűzőt, akkor sír, tudja, hogy vége az ülésnek, igényli is, hogy üljön. Igyekszünk majd ülve végezhető fejlesztő játékokat kitalálni neki. Nagyon büszke vagyok rá, de még hosszú út vár rá!”

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?