INSIDER

Sírva ölelte magához megmentett barátját az idős bácsi

Csaknem harminc méter hosszú zárt vízelvezető csatornarendszer közepébe szorult egy eltűnt kutya a Tolna megyei Várdombon, miután valahogy otthonából kiszabadult egyik éjszaka.
  • Szerző: Ripost

A tehetetlen gazdi napokig kereste kedvencét, mígnem a megyeszékhely tűzoltóit riasztották, mellettük pedig a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület is kivonult a mentéshez. Ekkor derült ki, hogy az állat nagy slamasztikába került, amiből egymaga nem tudott volna kiszabadulni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Tolna MKI

„A beavatkozó egységek kötélbiztosítás mellett, a csatornába bekúszva sértetlenül mentették ki az állatot„ – mondta a -nak Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. „Összesen két és fél napot volt távol otthonától az eb, teljesen legyengült, mire a segítség megérkezett” – tette hozzá.

A tizenkét éves pulikutya már rosszul hall és lát, talán ezért eshetett bele a csatornarendszerbe. Mentésénél jelent volt az immár boldog tulajdonosa is, így a kutya visszakerült az idős bácsihoz, aki ekkor elpityeredett, és könnyek között szorította magához négylábú barátját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?