INSIDER

Sajtótájékoztató a koronavírusról: továbbra sincs fertőzött Magyarországon

Szerda délben sajtótájékoztatót tartottak a koronavírussal kapcsolatos aktuális helyzetről.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely elmondta, hogy a vírus európai terjedése miatt kicsi az esélye, hogy el tudjuk kerülni, hogy Magyarországon is megjelenjen a vírus. Európában már 12 fő hunyt el. Kettő magyar megbetegedés van, Bécsben élő hölgy és a japán hajón tartózkodó honfitársunk. Gulyás Gergely hozzátette: pénteken hatpárti egyeztetés lesz a vírus miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2020. február 26.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter, Láng-Bognár Kinga, a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs szóvivõje és Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (b-j) az új koronavírussal kapcsolatban tartott kormányzati sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. február 26-án.
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Láng-Bognár Kinga őrnagy arról tájékoztatott, hogy kormány és az operatív törzs is kiemelten kezeli a járványt. A 28 pontból álló akcióterv végrehajtása folyamatosan zajlik. A zöld számok operatív törzsnél csörögnek, kedd este héttől működik az ügyeleti rendszer. A koronavirus.hu honlapon tájékozódhatunk, pénteken pedig Facebook-oldal is indul.

A Szent László Kórházban kezelik majd azokat, aki esetlegesen karanténba kerülnek. Eddig egy lázas beteget szűrtek ki a reptereken, kivizsgálták, de kiderült, hogy nem koronavírus-fertőzött. A határon szakemberek ellenőriznek, főként azokat, akik a gócpontok körkényén jártak.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy a László Kórházban lévő kamionsofőr 14 napig lesz karanténban.

Ha valaki találkozhatott a vírussal, karantént rendelnek el, ha ennek esélye kisebb, akkor csak megfigyelés alatt tartják – tájékoztatott Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere arra a kérdésre válaszolva, hogy az Olaszországból hazatérő diákokat miért tették karanténba, míg az egri vízilabdázókat nem.

A Tenerifén karanténba zárt magyarokkal a Külügyminisztérium tartja a kapcsolatot, mind az öten jól vannak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A sajtótájékoztatón arra kérték a média képviselőit, hogy kerüljék a pánikkeltést a koronavírussal kapcsolatos hírekben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?