INSIDER

Részegen vészfékezett a buszsofőr, súlyosan megsérült az utas

Valószínűleg az állásába kerül egy budapesti buszsofőrnek, hogy részegen száguldozott az utasokkal tömött busszal. A 150-es járatot vezető sofőr az egyik megállóban ok nélkül olyan hirtelen fékezett, hogy az egyik idősebb utasa beverte a fejét, mentőt kellett hívni hozzá. A sofőrrel szondák fújattak, majd kipakoltatták a sörös dobozokkal teli táskáját…

Hatalmas fékezés, kiáltozó utasok az utastérben, egy súlyos sérült… – kedd délután a XI. kerületben az Október huszonharmadika utcában egy megállóban akkorát fékezett a 150-es busz vezetője, hogy egy 60 év körüli női utasa elveszítette az egyensúlyát, elesett és beverte a fejét. Lapunknak az egyik felháborodott utas számol be a történtekről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Túl gyorsan ment, túl nagyot fékezett

„Ahogy mindig, most is sokan voltak a buszon”

– kezdte lapunknak N. Katalin, az egyik utas.

„Először fel sem tűnt, hogy száguldozunk megállóról megállóra, mert megszokott, hogy gyorsan vezetnek ezen a vonalon. De egy-két váratlan fékezés után már megijedtem. Aztán olyan történt, amire én sem számítottam…”

Az utas szerint a busz éppen a XI. kerületben az Október huszonharmadika utcában lévő megállóhoz közelített, ahol le is szálltak volna, és várakozók is voltak a megállóban.

„Óriási sebességgel érkeztünk a megállóhoz, ahol egy hatalmasat fékezett a sofőr”

– folytatta az idős asszony.

„Még az ülő utasoknak is kapaszkodniuk kellett, hogy ne essenek ki az ülésből. Többen kiabáltak is, hogy: Mi ez? Baleset? Kiderült, hogy nem baleset volt, csak a sofőr túl gyorsan vezetett, és a megállóban durván beletaposott a fékbe. Amikor megállt a busz, egy nő hangját hallottuk, aki fájlalta a fejét. Kiderült, hogy a nagy fékezés miatt elveszítette az egyensúlyát és beverte a fejét. Felsegítették az idős asszonyt és telefonáltak mentőért.”

 

Teli volt a sofőr táskája sörös dobozokkal

A mentősök és a rendőrök néhány percen belül a helyszínre értek. Megvizsgálták az asszonyt, majd mentőautóval kórházba szállították.

„A rendőrök igazoltatták a sofőrt, majd alkoholszondát is fújattak vele”

– mondta lapunknak az utas.

„Szörnyülködve hallottuk, hogy 1 fölötti értéket mutatott a szonda, ami már súlyos részegség. De az háborított fel a legjobban, amikor a sofőrt megkérdezték, hogy részeg-e, azt mondta: „amikor elindultam, még nem voltam az”. Ezután kiürítették a buszban hagyott táskáját, és láttuk, hogy előkerültek belőle a sörös dobozok…”

 

Ha kíváncsi vagy, hogy reagált az esetre az érintett busztársaság, keresd a csütörtöki napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?