INSIDER

Rendőrökre támadtak Budapesten: eszeveszett gyilkolásra készülhetett a férfi – videó

Letartóztattak egy férfit, aki megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét: a gyanú szerint azzal akarta lemészárolni az egyenruhásokat.
  • Szerző: Ripost

A bíróság elrendelte egy férfi letartóztatását, aki pénteken egy budapesti autóbusz-pályaudvarnál megpróbálta megszerezni egy rendőrjárőr szolgálati fegyverét – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden az MTI-t. A főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt nyomoz az ügyben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: ugyeszseg.hu

A gyanú szerint a fiatal férfi péntek délután a Kőbánya-Kispesten található bevásárlóközpontnál lévő pályaudvaron egy rendőr mögé lépett, és megpróbálta elvenni a fegyverét a derékszíján lévő tokból. A rendőr a mozdulatot észlelve ezt megakadályozta, bár az elkövető többször is megpróbálta kirántani a fegyvert. A többi rendőr ezután a férfit megbilincselte. Az ügyészség szerint a 24 éves gyanúsított célja az volt, hogy a szolgálati lőfegyvert és a benne lévő lőszereket megszerezze, majd a rendőröket megölje.

Fotó: ugyeszseg.hu

A férfi elismerte, hogy meg akarta szerezni a fegyvert, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket. A fiatalember és védője panasszal élt a gyanúsítás ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását, ezt a bíróság hétfőn el is rendelte. Az esetről az ugyeszseg.hu egy videofelvételt is közzétett:

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?