INSIDER

Rendőrök lepték el a Ferihegyi repteret, lázadás a Ryanair utasai között

A hajnalban induló járat még mindig a reptéren vesztegel, de már rendőrök és mentők is vannak a helyszínen.
  • Szerző: Ripost

Kedd hajnalban kellett volna felszállnia Ferihegyről a Kanári-szigetekre tartó egyik gépnek, de nem így lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Fél hétkor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről a Ryanair egyik gépének, ami Gran Canariara, vagyis a Kanári-szigetek egyikére tartott volna. A gépbe időben beszállt minden utas indulásig, de a gép nem szállt fel, túlsúlyra hivatkoztak.

A gép azóta is Ferihegyen vesztegel a reptér egyik eldugott szegletében és „üzemanyagot éget”. Úgy tudni, az utasokat semmiről nem informálják és senkit nem engednek kiszállni.

„Az utasok között óriási a felháborodás. Most mondták be, hogy a gép, ami elvileg közvetlen járat, megáll Madridban tankolni. Az utasok nagyon dühösek ” – írta a Blikk olvasója.

A Liszt Ferenc reptér hivatalos oldala is alátámasztja azt, hogy a gép még délben sem szállt fel Ferihegyről. Ugyanis ha az induló járatok között kikeressük a Gran Canariara 6:30-kor induló gépet, akkor láthatjuk, hogy a státusza nem „Felszállt”, ahogy a többi gépé, hanem „Elgurult”, így biztosra vehető, hogy a repülő még mindig a reptéren van.

A repülő a reptéren való többórás vesztegelés után visszagurult kiinduló pozíciójába. Az utaskísérők rendőrt hívtak az utasokra. A helyszínre a rendőrök mellett a mentők is kiérkeztek, illetve a pilóta gépből kiszállva egyeztetett a hatóságokkal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?