INSIDER

Rendőrök is keresik a koronavírus-fertőzöttek kontaktjait

Mivel egyre több a fertőzött, emiatt egyre több kontakszemélyt kell felkutatni. Ezért a rendőrség is besegít mostantól a járványügyi szakembereknek – jelentette be az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor.
  • Szerző: Ripost

Tizenkilenc igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon, és ahogy nő a megbetegedettek száma, úgy lesz egyre nagyobb feladat felkutatni az összes olyan embert, akit potenciálisan megfertőzhettek. Emiatt a mai naptól a rendőrség is segít a járványügyi szakembereknek a kontaktszemélyek kutatásában – jelentette be az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

.MTI/Koszticsák Szilárd

Elmondta, hogy a határellenőrzés visszaállítása óta 11734 országba belépőt ellenőriztek, és 166 esetben rendeltek el házi karantént.

Lakatos bízik a járványügyi szakemberek ítéletében, akik szerint a tegnap koronavírussal diagnosztizált budapesti asszonynak elegendő csak a fiát és a férjét karanténba zárni, a többi családtagot, illetve a diák osztálytársait és tanárait nem kell.

Felmerült, hogy a hiánycikknek számító szájmaszkok és kézfertőtkenítők többszörös áron kaphatók, Lakatos Tibor fogyasztóvédelmi ellenőrzést ígért a nyerészkedés elkerülésére.

Speciális védőmaszkot kapnak a háziorvosok – három darabot fejenként – ezeket akkor kell viselni, amikor koronavírussal fertőzött személlyel lépnek kapcsolatba.

Kiderült az is, hogy bár az iskolák oktatási szünetet nem rendelhetnek el, ugyanakkor azzal nem követnek el szabálysértést, ha a szülő kérésére engedélyezik egyes diákok távolmaradását a járványügyi helyzetre való tekintettel. Az összes iskola bezárása folyamatosan napirenden van, ma is beszéltek róla, de egyelőre úgy döntöttek: még nyitva maradhatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?