INSIDER

Még egyszer mondjuk: ne porszívózd fel a poloskát, mert te is így jársz

Nagyon haték módszer a bűnösbogarak felporszívózása, ám hosszú távon az egyik legrosszabb döntés.
  • Szerző: Ripost

Teljesen kézenfekvőnek tűnik, hogy porszívóval akarjunk megszabadulni a lakásunkba illetéktelenül behatoló rovatokról. Főleg ha egyszerre több is elárasztja az otthonunkat. Ám jobb azzal tisztában lenni, hogy a poloskát egyáltalán nem érdemes ezzel a módszerrel ártalmatlanítani!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ebben a rovarban ugyanis az a legidegesítőbb, hogy elviselhetetlen bűzfelhőt áraszt magából, ha megijed valamitől. Emiatt tilos őket agyoncsapni, hiszen a kellemetlen szag órákig megül a lakásban, rajta marad a bútorokon, ruhákon.

Ha gyorsan összeporszívózod őket, rövid távon megnyered velük szemben a meccset, hiszen a portartályból vagy a porzsákból könnyen ki lehet tessékelni őket az udvarra.

Ám a következő porszívózásnál azzal fogsz szembesülni, hogy azt a bogarak jellegzetes elviselhetetlen bűzét fogja árasztani a gép.

A poloskák ugyanis a porszívóban is kiengedik a szagukat. A szűrőben, szivacsban hónapokra megtelepedik a szag, és vagy kicseréled ezeket az alkatrészeket, vagy elviseled a bűzfelhőt minden egyes takarításnál.

Emiatt, akármilyen csábító a gondolat, hogy a porszívóval tessékeld ki a poloskákat a lakásból, inkább más módszerhez folyamodj – írja a SZON cikke, ahol több hasznos praktikáról is beszámolnak, hogyan érdemes elfogni és kitessékelni az otthonunkból a poloskákat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?