INSIDER

Hihetetlen! Ettől az oltástól érzik szuperhősnek magukat a magyarok

Kicsattannak az erőtől, és úgy érzik mintha új testbe költöztek volna – hihetetlen mellékhatásról számolnak be az egyik zárt Facebook-csoport tagjai.
  • Szerző: Ripost

Viszlát, hátfájdalom! Helló, Covid-oltás! – egy zárt Facebook csoportban hihetetlen mellékhatásokról kezdtek el posztolni az első Covid-oltás után. Rita április óta a Facebook csoport tagja, de sosem gondolta volna, hogy egyszer a nővére Pifzer-oltásáról fog írni. A hölgy egy rövid posztban írta le az első hallásra hajmeresztő történetet.

A Pfizer a Pókember szérum

„A nővérem 5 napja kapta az első Pfizert.... ma arról számolt be, hogy kirobbanó formában van! Azt mondja, sokkal jobban lát!” – írja le a hitetlennek tűnő sorokat a nő, majd fokozza a sokkoló sorokat: a nővérét állítása szerint évek óta gyötörte alvászavar és derékfájás, de miután megkapta a Covid-oltás első adagját majd kicsattan az erőtől. „Sokkal jobban van mentálisan! Nem fárad el úgy a munkában mint azelőtt! Az évek óta kínzó derékfájása sokkal jobb! Azt mondja, mintha valami “Pókember szérumot” kapott volna” -írja.

Pifzer-oltás

Fotó: Facebook

Csodaszernek tartják

Rita posztja sokakat megmosolyogtatott a komment szekcióban, de nemsokkal a poszt kiírása után mások is hasonló változásokról számoltak be. Anett április közepén kapta meg a Covid-oltás, a Pfizer első adagját, azóta pedig igazi Duracell Nyuszinak érzi magát. „Elkezdtem futni, hogy levezessem a felesleges energiákat is. Úgy hogy 6 hete futok, tegnap megállás nélkül futottam 8 km-t. Sosem sportoltam korábban” – meséli a nő. Orsolya évek óta inzulint szed a diabétesze kezelésére, amióta be megkapta az oltását drasztikusan csökkentette a gyógyszeradagját. „Két héttel a vakcina után napokig nem kellett inzulin. Most is csak felezve alkalmazom”

Pifzer-oltás

Fotó: Facebook

A szakember nem lepődik meg

A kommentelők tapasztalatairól megkérdeztük dr. Mangó Gabriella háziorvost is. A szakember még nem tapasztalt ehhez hasonló esetet a pácienseinél, de nem lepődik meg. „Aki átesett a fertőzésen és poszt-Covid tüneteket produkál, 50 százalék esélye van rá hogy megszűnnek a kialakult tünetek. Legyen az Pfizer-oltás vagy más, ezt maga Merkely Béla is megerősítette már” – nyilatkozta a -nak a háziorvos.

Pifzer-oltás

Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?