INSIDER

Összeomlottak a szülők: nem tudták megmenteni babájukat a budaörsi dúlák

Az édesanya élete legrosszabb döntését hozta meg, amikor az otthonszülést választotta.
  • Szerző: Ripost

A Miskolcon élő Csilla és párja néhány nappal ezelőtt még csak nem is sejtették, hogy egy borzalmas tragédia fogja beárnyékolni életük következő szakaszát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors információi szerint a 35 éves nőnél szerda hajnali 4 órakor jelentkeztek a szülési fájások. Azonnal értesítette az általa előre megbízott két dúlát, akik igyekeztek őt megnyugtatni, hogy minden rendben lesz. Csilla végül 5 óra körül beült az autóba, és a 200 kilométerre levő Budaörsig ment, ahol már várták.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Megérkezése utána a dúlák azonnal kezelésbe vették a kismamát, majd néhány órával később, délelőtt fél 10-kor, a második tolófájásra világra jött a gyermek. Mivel az újszülött nem sírt fel, már rosszat sejtettek.

Az ilyenkor szokásos eljárást alkalmazva, a dúlák igyekeztek a babát a várt reakcióra sarkallni, de kudarcot vallottak. Így végül riasztották a koraszülöttmentéssel foglalkozó szolgálatot. Minden eszköz a rendelkezésükre állt, de minden próbálkozás ellenére sem tudták megmenteni a kisfiú életét.

A dúlák egy budaörsi társasházban vezették le a szülést (Fotó: Bors)

A sokkos állapotban lévő kismamához az Országos Mentőszolgálat munkatársait riasztották, akik az egyik fővárosi kórház szülészetére szállították kezelésre. A gyászoló édesanya már csütörtökön hazamehetett, ám fájdalma elviselhetetlen.

„Ez egy szörnyű tragédia, de nem az én feladatom, hogy a testvérem ügyében megszólaljak. Osztozunk a fájdalmában” – mondta Csilla egyik testvéré a Borsnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?