INSIDER

Orbán Viktor: Magyarország kész hozzájárulni a török hatóságok munkájához

Magyarország miniszterelnöke részvétét nyilvánította ki a törökországi földrengés áldozatainak.
  • Szerző: Ripost

Részvétlevelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török államfőnek, amelyben megrendülését és együttérzését fejezte ki a nyugat-törökországi Izmir közelében bekövetkezett pusztító erejű földrengés miatt – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfő reggel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Imádkozunk az áldozatok családjaiért, és gyors felépülést kívánunk a katasztrófában megsérülteknek” – írta a kormányfő.

Fotó: MTI/EPA/DHA/Demiroren Hírügynökség

Orbán Viktor biztosította a török elnököt, hogy Magyarország kész hozzájárulni az emberfeletti munkát végző török hatóságok munkájához – közölte Havasi Bertalan.

A hétfő reggeli legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma 81-re nőtt, a sérültek száma meghaladja az ezret.

Izmir, 2020. november 2.
A török állami katasztrófavédelmi szolgálat, az AFAD által közreadott képen a romok alól kimentett Idil Sirin 14 éves lányt viszik mentõk a törökországi Izmirben 2020. november 2-án, három nappal a 7-es erõsségû, égei-tengeri földrengés után. A halálos áldozatok száma 81-re nõtt, a sérültek száma több mint ezer.
MTI/AP/AFAD

A mentőcsapatoknak sikerült kimenteniük két lányt a romok alól Izmirben, három nappal a 7-es erősségű, égei-tengeri földrengés után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?