INSIDER

Orbán Viktor: éjféltől kijárási korlátozás lép életbe

Újabb szigorításokat vezettek be az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt.
  • Szerző: Ripost

Jelenleg Ausztriában másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint Magyarországon. Ez azért fontos, mert a tapasztalatok szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha ez most is így lesz, kórházaink decemberre elérik teljesítőképességük határát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így arról döntött a kormány, hogy szerda 0 órától ismét életbe lép a rendkívüli jogrend és arra kéri az Országgyűlést, hogy ezt hosszabbítsa meg 90 nappal.

Rendezvényeken, sport rendezvényeken, mozikba, színházakba kötelező szájmaszk használat mellett minden 3. széken ülhetnek csak. A rendőrség mindent ellenőrizni fog és a pénzbírság mellett azonnal bezárják a szabályt szegő helyeket.

Az Operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását a szórakozóhelyeken egész egyszerűen lehetetlen betartani, ezért bezárják azokat. 12 óra és hajnali 5 óra között pedig kijárási korlátozás lesz! Éjfélig mindenkinek haza kell érni.

A zsúfoltság mérséklése érdekében sűrítik tömegközlekedési eszközök járatszámát a reggeli és déli csúcsforgalom idején. Valamint újra ingyenessé tették a parkolást!

„A végső megoldás a vakcina, addig kell kitartani, amíg meg nem érkezik. Tárgyalunk az EU-val, Oroszországgal, Kínával és Izraellel” – mondta még a miniszterelnök.

A kórházakban elegendő mennyiségű orvosi felszerelés áll rendelkezésre. Európai arányban a harmadik legjobb helyen vagyunk szabad ágyak tekintetében, meg világelsők lélegeztető gépek számában.

A kormányfő arról is beszélt, hogy megemelik az orvosok bérét.

„A helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült. Ha összefogunk és betartjuk a szabályokat együtt újra sikerülni fog” – hangsúlyozta ki Orbán Viktor.

Rendkívüli bejelentés // Extraordinary announcement

Rendkívüli bejelentés // Extraordinary announcement

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. november 3., kedd

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?