Létrehozva: 2021.05.28.

Orbán Viktor: A vírus az utolsó embert is megtalálja

Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

Hiába értük el az 5 millió beoltottat, és enyhültek a járványügyi intézkedések, továbbra is harcban állunk a koronavírussal ellen. Ezért Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos menetrend szerint most pénteken is a Kossuth Rádióban beszélt az ország jelenlegi vírushelyzetéről, a védekezésről és az újraindításról.

Itt vannak az új számok

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy tegnap 25 ezer első, és 117 ezer második oltást adtak be. Azért jó a mai nap, mert a kórházban lévők száma ezer alá csökkent, 121-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 87 ezer. „Az oltási kedv egy furcsa szó, mert ez nem kedv kérdése. Akik nem oltatják be magukat, azok sem jókedvükben teszik ezt.” Orbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában (Fotó: MTI)

A vírus az utolsó embert is megtalálja

A miniszterelnök szólt arról is, hogy egy olyan képzet alakult ki a magukat be nem oltottak körében, hogy ők ezt megúszhatják. Mintha nem hallatszanna kellő erővel, hogy ez a vírus nem fog elmenni, és előbb-utóbb mindenkit meg fog találni – tette hozzá. „A vírus az utolsó embert is megtalálja, aki nem védett” – mondta a kormányfő. Ezért fontos, hogy mindenki beoltassa magát.

Védenek a vakcinák az indiai mutáns ellen

A második körös oltásokat tekintve utolértük az Egyesült Királyságot. Mindenki büszke lehet erre a teljesítményre, aki részt vett benne. Az indiai mutánsól azt mondta a kormányfő, hogy az itthon alkalmazott oltások közül mindegyik alkalmas az indiai mutáns legyőzésére.

Előnyben vagyunk a nyugathoz képest

Orbán Viktor elmondta, rémhír, hogy a keleti vakcinákat kapókat nem engedik be más országba. A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni. Sok országban még nagyon távoli kérdés az utazás – tette hozzá. Magyarország egymás után köti meg a megállapodásokat a védettség kölcsönös elismeréséről – mondta a kormányfő. „Nyugaton még nem értek oda, ahol mi vagyunk.”

Most a gazdaság újraindítása a kérdés

Amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos – mondta Orbán Viktor. Most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, vagy leszorítottuk a földre, most újra kell indítani a gazdaságot. Meggyötört minket a korábbi helyzet, a vállalkozóknak vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket – mondta a kormányfő.

Az újraindítás költségvetése

A 2022-es költségvetés is az élet újraindításáról szól. Amikor megkapjuk a II. negyedéves gazdasági adatokat, akkor biztató eredmények lesznek – tette hozzá.

Orábn Viktor: Nem lehet az emberekkel ezt megfizettetni

Orbán Viktor szólt arról is, nem szerencsés a munkaszervezés az uniós csúcson a késői kezdés miatt. A klímavédelmet mindenki fontosnak tartja az unióban, mert mindenki máshonnan indul. A fő kérdés, hogy a terheket, hogyan osszuk szét – tette hozzá. Az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizettessük meg, az nyugaton természetes, de Magyarországon évekig küzdöttünk azért, hogy a rezsit leszorítsuk.”

Rezsiharcot kell folytatni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy-másfél hónap múlva a klímavédelem területén az EB kijön 10-12 jogszabállyal. Akkor kell majd megvédeni a magyar emberek érdekeit. A következő két-három évben rezsiharcot kell folytatni – tette hozzá.

Spanyol témák

Elmondta, hogy a VOX vezetőjével is közölte, hogy Magyarország klímabajnok. A második nagy téma a bevándorlás, mivel Spanyolországban is jelentős mennyiségű bevándorló érkezik.

Nagy szerepe lesz a brit-magyar kapcsolatoknak

A brit tárgyalásairól azt mondta, rossz, hogy a britek távoztak az unióból, mivel sok kérdésben egyetértettek velünk. De azért Európából nem mentek ki, csak az unióból, így egy brit-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatot kell kialakítani. A brit-magyar kapcsolatoknak nagy szerepe lesz a jövő magyar külpolitikájában – mondta a kormányfő.

Gyurcsány a főnök a másik oldalon

Orbán Viktor szerint egy vakuemlék az őszödi beszéd, mert mindig emlékezni fogunk rá. Az vágja mellbe az embert, hogy aki ezt elmondta, az ugyanúgy ott van a magyar politkában, mint korábban – tette hozzá. Még nekem is mellbevágó élmény – mondta a kormáyfő. Nemcsak arról beszélünk, hogy itt van, hanem ugyanezzel az emberrel harcolok, mert Gyurcsány a főnök – közölte a kormányfő. A főpolgármester háta mögött újjáalakult a Gyurcsány-kormány, ez egy különleges jelensége a magyar politikának.”

A bezártság a gyerekeket is megviselte

Orbán Viktor szólt arról is, hogy nem kell félteni a fiatalokat, és megvan a magukhoz való eszük. De a bezártság a gyerekeinket is megviselte – tette hozzá. Bízik benne, hogy szép gyermeknap jön.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Világháborús üzenetet küldött Amerika

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

vg.hu

A vártnál előbb érkezett a felezés a bitcoin piacán: ennek senki sem örülhet

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

mindmegette.hu

Hétvégi ebédötletek sertéscombból: íme a 12 legszaftosabb étel a család asztalára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” - sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segíthet

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!