Létrehozva: 2021.11.26.

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet!

Hazánk miniszterelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legfrissebb döntéseiről, illetve a hazai koronavírus-helyzetről.

Orbán Viktor a szokásos pénteki interjúját azzal kezdte, hogy beszámolt az oltási akcióhét sikeréről. Azt mondta, hogy reménykedett a sikerben, ezért hirdették meg az akcióhetet. Nehéz kiismerni a magyarokat – tette hozzá. Az adóbevallásnál is több hónap áll rendelkezésre, mégis a legvégén intézik a legtöbben a dolgokat. A kormányfő szerint, aki nem volt oltásellenes, az kihasználta a lehetőséget.

„Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet.”

A legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű. Tavaly kis karácsony volt, mert nem volt oltás. Idén lehet nagy karácsony, ha a harmadik oltást felvevők aránya megnő, nálunk 20-21 százalék vette fel eddig, míg Európában csak 6-7 százalék – mondta a kormányfő.

Életmentő a harmadik oltás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a harmadik oltás nemcsak meghosszabbítja, hanem meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben. Életmentő a harmadik oltás. A kormány nem dönti el előre, mit fog csinálni, de minden rosszat szeretne elkerülni – tette hozzá. A megoldás a harmadik oltás, a zárás pedig csak lassítás – mondta a miniszterelnök.

Érkeznek a gyermekeknek való vakcinák

A kormányfő arról is beszélt, hogy egyetlen emberről sem mondana le. Úgy kell hozzáállni a dologhoz, hogy mindenkit arra kell buzdítani, hogy vegye fel a harmadik oltást. „Aki rám hallgatott korábban, annak megmentettük az életét” – tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy még mindig nagyon fiatal a vírus, és azért nincsen igaza az oltáselleneseknek, mert a tudósok folyamatosan dolgoznak a megoldáson. A világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak – hívta fel a figyelmet. Most azt meri mondani az egyik nagy gyógyszergyártó, hogy ajánlja a gyermekek beoltását.

Kétmillió vakcinát szereztünk, és december 20-tól érkeznek a vakcinák. Van még idejük a szülőknek átgondolniuk, de ha tehetik, akkor oltassák be a gyermekeiket.”

Van elegendő kapacitás a kórházakban

Orbán Viktor elmondta, hogy mind az orvosok, mind az ápolók bére jelentősen nőtt az elmúlt években. Az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek rendelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van elég – mondta a kormányfő. Van még ki nem nyitott járványkórház – tette hozzá. Mindenki emberfeletti munkát végez az egészségügyben már lassan két éve.

Nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton.”

Ezek a kapacitásokat a jövőben is életben kell tartani – mondta a kormányfő.

Az EU szerint 100 ezer embert be kéne engedni

Orbán Viktor a migrációról azt mondta, hogy három irányból ér minket támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is. A nyomás három irányból egyszerre nő.” Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén – tette hozzá.

„Ez 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, illegális határátlépést követtek el.”

Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az Uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert – mondta a miniszterelnök.

Folyamatosan nőni fog a migrációs nyomás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A migrációra vonatkozó szabályokat békeidőre írtuk, de most nem békeidő van. Brüsszel ragaszkodik régi szabályokhoz, és ezek most bajt hoznak a nyakunkra – tette hozzá. A baj nőni fog, mert Afganisztánt elhagyja 30-50 ezer ember naponta – mondta a kormányfő.

„Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait.”

„Nem leszünk bevándorlóország”

Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezeteinek is – mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy a legújabb német kormányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni. Mi nem akarunk bevándorlóország lenni, és ez nem egyeztethető össze a német állásponttal. Valahogyan együtt kell élni az unióban ezen nézeteknek – tette hozzá.

A rezsicsökkentés működik

Orbán Viktor a rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyilvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a helyzet – tette hozzá.

A magyar rendszer jó, és segíti a családokat. A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem mi döntünk róla”

- mondta a kormányfő. Nem szabad bedőlni a baloldalnak, és kiderült, hogy a rezsicsökkentésből nem lett baj. Amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az a butaság – tette hozzá.

„A magyar kormány nem a multik oldalán, hanem az emberek mellett áll”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell ébreszteni az emberek veszélyérzetét: egyrészt a baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is. A baloldal megemelné a rezsit, míg Brüsszel is extra adót akar kivetni a lakásokra és az autókra is – tette hozzá.

750 milliárd forinttal csökken a vállalkozók adója

A kormányfő arról is beszélt, hogy a baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, míg a jobboldal szerint, ha csökkennek az adók, akkor munka is van. „Most is inkább munkaerőhiány van, mindez pedig azt bizonyítja, hogy a vállalkozóknál több pénz marad, így tudnak több bért fizetni és újabb beruházásokat végrehajtani.” Ha munka van, akkor minden van – tette hozzá. 200 ezer forintra nő a minimálbér jövőre, és magasabb lesz mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Mindezzel párhuzamosan jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók, összesen 750 milliárd forintot hagyunk a szektornál – mondta a kormányfő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin