INSIDER

Operatív törzs: újabb mentesítések a közterhek alól

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter tett bejelentéseket.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy István agrárminiszter először köszönetet mondott az agrártársadalomnak, hogy most is keményen dolgoznak, s mint mondta: hálás az élelmiszeriparban dolgozóknak is. A magyarországi élelmiszer-előállítás az egyik legfontosabb pillére a magyar gazdaságnak.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A miniszter arról is beszélt, hogy a legfontosabb cél az értékesítési lehetőségek biztosítása. Éppen ezért is nyitották meg a piacokat az önkormányzatok. Elindult a munkaszuret.hu, hogy minél többen tudjanak a mezőgazdasági idénymunkában részt venni. A legkisebb mezőgazdasági termelők számára is segítség a szabad felhasználású agrár-Széchenyi folyószámla hitel ingyenes és a felvehető hitel maximumát duplájára, 200 millió forintra emelték az év végéig felvett hitelek esetében, a kamattámogatás 100 százalék és a hitelfelvételi költségeket teljesen megtérítik.

Nagy István elmondta: a könnyebb hitelhez jutást segíti, hogy a hitelhez nyújtott kezességek esetében is könnyítések történtek. A bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál és a kis sörfőző üzemek esetén a munkavállalók utáni közterhek megfizetése alól mentesülnek év végéig, a munkavállalók után csak a maximum 7710 forintot kell megfizetni. Ezek a könnyítések a kertészetekre és a dísznövény-kereskedőkre is kiterjednek

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?