INSIDER

Operatív törzs: 10 napra csökkent a hatósági karantén ideje

Folytatja munkáját az operatív törzs.
  • Szerző: Ripost

Folytatja létfontosságú munkáját az operatív törzs. Napi bejelentéssel fogják tájékoztatni a járványhelyzetről a lakosságot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Müller Cecília bejelentette: 876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18.866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett, 4401-en pedig már meggyógyultak.

Magyarország és az egészségügy a járványügyi készültség állapotában van.

A napi életet korlátozó szigorítások elkerülése érdekében a bevezetett szabályokat komolyan kell venni – jelentette ki Müller Cecília.

A tavaszi helyzettel ellenkezőleg, most jellemzően a fiatal korosztály betegedett meg! Az pozitív esetek többsége a fiatal korosztályba tartozik, ők nem rendelkeznek erős tünetekkel. De magukban hordozzák a veszélyét, hogy átadják a fertőzést idős rokonuknak.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy azokban a helyzetekben, ahol nem tudjuk tartani a 1,5 méteres távolságot, ott javasolják a maszkhasználatot.

„10 napra csökkent a kötelező házi karantén időtartama, ez egy tapasztalati következtetés eredménye, mivel csökkent a betegség lappangási ideje” – jelentette be Müller Cecília.

Kiss Róbert rendőralezredes hozzátette: 6 éves kortól mindenki számára kötelező a maszkhasználat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?