INSIDER

OMSZ: felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy fejezze be a rémhírkeltést

Az Országos Mentőszolgálatnak elege lett, cáfolják a baloldali politikust és arra kérik, ne akadályozza a munkájukat.
  • Szerző: Ripost

Hadházy Ákos politikus pénteken egy fényképre hivatkozva hazugsággal vádolta meg a mentőket. Kiderült: valójában ő hazudott. Azt állítja, hogy „a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít”, hiszen szerinte egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni, ami azt bizonyítja, hogy „a rendszer gyakorlatilag összeomlott”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

A politikus állításaival szemben a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat a jelzett napon, azaz 2021. március 16-án országosan összesen 4369 feladatot látott el. A Hadházy Ákos által megosztott fényképen a 6000 közeli szám nem a végrehajtott feladatok, hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások száma – magyarázza az Országos Mentőszolgálat.

Kifejtették: a bejövő hívások nem mindegyike igényelt mentőőautót, több esetben is a telefonáló csak információt kért.

„A mentőszolgálat ezekben a napokban rendkívüli terhelés mellett dolgozik, de bajtársaink példamutatóan helytállnak ebben a nehéz időszakban, így az Országos Mentőszolgálat működőképessége, a mentőellátás az ország minden területén biztosított” – hangsúlyozták.

Hadházy Ákos ezt megint benézte (Fotó: MTI)

„Kérjük Hadházy urat, hogy vonja vissza alaptalan vádjait, és a tisztelt politikai szereplőket, hogy valótlan hírekkel, információkkal ne ingassák meg a lakosság mentőkbe vetett bizalmát, ne hátráltassák a frontvonalban dolgozok munkáját ilyen és ehhez hasonló álhírekkel” –szólítja fel a politikust az Országos Mentőszolgálat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?