Létrehozva: 2021.04.25.

Így zajlik az oltás Budapesten és vidéken

Újabb adag vakcina érkezett, közben folyamatosan zajlik az oltás.

Az oltások folyamatosan zajlanak az országban, erről most fotók is érkeztek, például a budapesti Szent László Kórházból.

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal a budapesti Szent László Kórházban.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A beoltottak száma mára elérte a 3 596 129 főt, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Az MTI arról is közölt fotókat, ahogy sok más egészségügyi dolgozó mellett Fekete Beáta ápolónő oltja az embereket a Réthy Pál Kórház oltópontján.

Fekete Beáta ápolónő beolt egy nőt.
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot oltáshoz készíti elő egy ápoló Békéscsabán.
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Mindeközben az MTI arról is tájékoztatott, hogy újabb adag kínai Sinopharm-vakcina érkezett a fővárosba, illetve Békéscsabára is.

A Hungaropharma Zrt. munkatársa kínai Sinopharm vakcinákat pakol Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal udvarán.
Fotó: MTI/Rosta Tibor
A kínai Sinopharm újonnan érkezett, koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó dobozokat pakolják a fővárosi kormányhivatal munkatársai az intézmény parkolójában, a vakcinák fogadására kialakított logisztikai bázison, a XIII. kerületi Teve utcában.
Fotó: MTI/Mónus Márton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.

Minden Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Az uniós beszerzésből 5 gyártótól várunk 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is vásárolt. A kínai Sinopharm oltóanyagból eddig 1,7 millió adag, az orosz Szputnyikból 1,3 millió adag vakcina érkezett.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta. 2328 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A regisztráltak száma már meghaladta a 4,4 milliót és 73%-uk már megkapta az oltást. Akinek még nincs időpontja oltásra, akár ma is könnyedén lefoglalhatja az online időpontfoglalón hétfő, kedd, szerdai napokra a kórházi oltópontokra. A szombaton érkezett 600 ezer adag Sinopharm vakcinát már szállítják ki a következő napok oltásaihoz.

Pénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-mostantol-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud

Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithattak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosult

4 millió beoltott után várható az újraindítási lépések következő fokozata: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-szombaton-nyithatnak-teraszok-

Felhívjuk a figyelmet, hogy a brit vírusmutáns továbbra is napi több ezer embert fertőz, ezért az általános óvintézkedések és higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet! Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be! Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Az otthonukban gyógyuló enyhe és középsúlyos tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére felírható és ingyenesen kiváltható a Favipiravir gyógyszer, amely megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/emmi-favipiravir-felirasan-embereletek-mulhatnak

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Borzasztó felfedezés: megtalálták az első vámpírbaktériumokat, embervért esznek

borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

vg.hu

Toplista: egy ötfős csoport mindent visz a magyar tőzsdén, fasorban sincsenek az állampapírok

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

ripost.hu

Újabb milliomosa van Magyarországnak: hatalmas összeget nyert egy szerencsés

mindmegette.hu

Az 5 legjobb cukkinifasírt, ha a húsos ételeket nem kívánod

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra

INSIDER

Járványveszély: a kormány megvédi a perrel támadott gyermekorvosokat

INSIDER

Úgy szálltak ki, mint egy tankból: gyermekes apuka karambolozott Érden - Fotók

INSIDER

Hajrá, magyarok! Országjárásba kezdenek a jövő sportsikerei érdekében