INSIDER

Nyitott gerinc, húsevő baktérium, az otthontalanság réme – Tovább küzd a túlélés bajnoka!

Szántó Ivett 35 éves, bájos, kedves nő, aki óriási túlélő: rettenetes testi bajokkal és borzasztó családi körülmények közé született, de átvészelte a gyerekkort, majd felállt, egyetemre járt és dolgozni kezdett. Most újra bajban van, de azt mondja: ezt is túl fogja élni!
  • Szerző: Ripost

Szántó Ivett ugyan szociálpedagógiát és pszichológiát végzett, de most egy nagy mobilcég ügyfélszolgálatán dolgozik, otthonról. Nem volt választása: a szelíd, de nagyon karakán és erős nő túlél, ahogy tud – ehhez nagyon ért születése óta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nyittt gerinccel, egy vesével született

Ivett élete nagyon nehezen akart elkezdődni. Édesanyja – már ha nevezhetjük így – már magzatkorában próbálta megölni őt és magát is: drogokat használt, alkoholt ivott, fogamzásgátlót szedett és kiugrott a harmadikról. De végül túlélte, és hat és fél hónapra megszülte kislányát. Ivett nyílt gerinccel és egy vesével született, ami miatt születése óta, élete végéig katétereznie kell magát. A gerince miatt, azt mondták az orvosok, soha nem tud majd felállni, de ő már akkor is rácáfolt mindenre.

Futni is megtanult, egyetemre ment

Nemhogy állni, de futni, táncolni, sportolni is megtanult, megállíthatatlanul vette az akadályokat. Nevelőszülőknél nőtt fel, de sajnos velük sem volt felhőtlen a viszonya, így a gyermekkora elég rosszul telt, de a rossz emlékeket félretéve a mai napig tartja velük a kapcsolatot.

Középiskolai tanárai noszogatására elfogadta, hogy ő nem egy buta kislány, hanem többre érdemes, így került be az egyetemre.

Szántó Ivett (Fotó: Herczeg Viktória)

Egy szilánk mindent tönkretett

Amikor úgy tűnt, hogy végre kezd egyenesbe kerülni az élete, 21 éves korában történt egy baleset, ami mindent megváltoztatott. A sarkába fúródott egy törött üveg szilánkja, amit az orvosok nem találtak. Többször vérmérgezést kapott tőle és számtalan műtétet hajtottak végre rajta, a sarokcsontjából kivágtak egy jókora darabot. Tíz napot feküdt az intenzíven, és végül húsevő baktérium támadta meg a lábát, ami az MRSA miatt fokozatosan elhal, így amputálni kell. Ivett megjárt számtalan kórházat, mire valahol vállalták volna az amputációt, de jött a koronavírus, nem lehetett műteni…

A kutyus és az új férj tartja életben

A lány világra segített egy kutyust, ami azóta hű társa, és miután trénerré avanzsált, kiképezte őt segítőkutyává. Sarah kutya hosszú évek óta Ivett legjobb barátja, együtt szöktek el a lány erőszakos volt férjétől, sőt egy rossz időszakban a hajléktalanlét rögös útján is átsegítették egymást.

Az amputáció számtalan veszélyt rejt magában, főleg egy ilyen beteg szervezet esetében, ezért Sarah-nak mindenképp ott a helye, amikor gazdája kórházba kerül – de ezt nem egyszerű megoldani, és pénzbe is kerül. Attila, Ivett új férje is ott lesz majd, amikor feleségének támogatásra van szüksége. A nő azt mondta a 7-nek, ő már túl sokszor ébredt egyedül egy kórteremben, amikor a halál ott lebegett a feje felett, és bár mindig ő győzött, egymaga már nem képes tovább cipelni ezt a terhet.

Hatalmas, mindent legyőző szeretetben élnek apró belvárosi bérleményükben, ahol a tulaj nagyon megértő, ám mégsem akarnak ezzel visszaélni. Szűkösen jönnek ki hónapról hónapra.

Festeni szokott és árulja a képeit

Fotó: Facebook

Ivett festeget, a műveire is lehet licitálni a Facebook-blogján, a „NAPSUGARAK – Merj Élni, Álmodni – Élet kerekesszékkel és egy segítő kutyával” Facebook-oldalon.

Fotó: Facebook

Hogy mi a pár nagy álma? Kiderül a 7 augusztus 31-én megjelent számából. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?