INSIDER

Nyerészkednek a maszkellenesek a járványon

A tudományra hivatkozva hirdetik, hogy nincs is járvány és káros maszkot viselni, de valójában üzlet húzódik meg a maszktagadók tevékenysége mögött – leplezte le a Ripost. A hangadók valamennyien nyerészkednek a járványon: Gödényék pólót és kitűzőt árulnak, Tamasi doktor túlárazott vitamininfúziót hirdet, a vitaminos Lenkei pedig azt hirdeti, hogy a C-vitamin hatékony a koronavírus ellen.
  • Szerző:

Pólót, jelvényt tessék!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Gödény György gyógyszerész szeptember 11-ére szervezett maszkellenes tüntetést, ahol „COVID 9.11” feliratú pólóban jelent meg. A dátum a 2001-es, WTC elleni terrortámadás napjára utal, a maszkellenes esemény oldalán szereplő fotón is az ikertornyokba csapódó repülő látszik. Nem telt el sok idő, már meg is rendelhető a Gödény által a tüntetésen viselt póló kemény ötezer forintért, sőt jelvényeket is lehet vásárolni.

Gödény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi doktor Ők négyen járványtagadók, a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott tőlük. Fotó: Facebook

Hogy ki is az eladó, azt homály fedi. Egy email címen adható le rendelés a pólóra és a 300, 400 és 500 forintos, különböző méretű jelvényekre. A hirdetésből kiderül, hogy az árut vidékről postázzák, sőt budapesti terjesztőket is keresnek, a gyártó és árusító cégre azonban nem derül fény. Mindössze a banki utaláshoz megadott megjegyzés utal egy berettyóújfalui cégre, ennek képviselőit lapzártánkig nem sikerült elérnünk. Így az a kérdés is megválaszolatlan, hogy vajon adóznak-e a túlárazott pólók után.

Ugyancsak Gödényék oldalán adományokat is gyűjtenek, bár itt sem derül ki, hogy aki utal, az kinek adja a pénzt, ki fog vele elszámolni. A poszt szerint újabb tüntetésre gyűjtenek – de miért kell a tüntetéshez pénz?

Fotó: Facebook

Vitaminnal a koronavírus ellen

Azt hangsúlyozzák a szakemberek, hogy a vitaminban és ásványi anyagban gazdag, helyes táplálkozás, az erős immunrendszer bizonyos védelmet jelenthet, ha valaki elkapja az új koronavírus fertőzést. A vitamin bizniszben utazó, üzlethálózatot fenntartó Lenkei Gábor ezt úgy értelmezi, hogy az általa forgalmazott – és nyilván neki hasznot hozó – vitaminokkal érhető el a legnagyobb védelem. Egy szeptember 11-én közzétett videójában arról beszél, hogy hatékony módszer a koronavírus ellen a megfelelő adagban alkalmazott C-vitamin. Sőt, állítja: a szinte kilátástalan helyzetben lévő, legyengült immunrendszerű embereken is segít a C-vitamin, mármint koronavírus esetén. Erre természetesen semmiféle tudományos bizonyíték nincs. Viszont Lenkei vitaminboltjában nagy dózisú C-vitamin is beszerezhető, igaz, maszkot nem mindig viselnek az eladók, pedig azzal biztosan védhetnék a vevőket.

Dr. Tamasi József orvos-természetgyógyász hozta létre az Orvosok a tisztánlátásért nevű oldalt, ahol – mily meglepő! – Gödénnyel pózol és a járvány kezdete óta azt hirdeti, hogy a járványról szóló hivatalos kommunikáció tudományos tényeket és adatokat titkol el, szerinte csúsztatás és pánikkeltés folyik. Adományt ezen az oldalon is gyűjtenek. De az igazi biznisz nem ez, hanem Tamasi doktor szolgáltatásai: többek közt vitamininfúzióra lehet jelentkezni nem csekély, 30 ezer forintos áron. Kicsit körülnéztünk a vitamininfúzió-piacon, és azt találtuk, hogy másutt harmadáért-feléért megkapható ez a kezelés. Viszont Tamasi doktor a járványtagadó publikációi révén vált közismertté, így mindjárt más az árképzés.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?