INSIDER

Novák Katalin bejelentést tett a magyar családokról

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is részt vett.
  • Szerző: Ripost

Többen mertek Magyarországon igent mondani a családra az utóbbi időben: csúcsot döntöttek a házasságok és több kisbaba született- mondta el Novák Katalin.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gondolunk a magyar családokra most, járványhelyzetben is:

A családtámogatásokhoz nem nyúlunk – jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Novák Katalin hozzátette: ezeket a támogatásokat a jövőben is inkább bővíteni fogják, nem szűkíteni.

Azt mondta: a családvédelmi akcióterv támogatásait ebben a helyzetben is sok ezer család vette igénybe.

Az államtitkár öt pontban foglalta össze a koronavírus-járvány ideje alatt a családokat érintő intézkedéseket. Ezek: a családtámogatások megvédése, továbbra is a munkát szorgalmazzák a segély helyett, segítenek átvészelni a veszélyhelyzetet, támogatják a fiatalokat és segítik az időseket.

Az intézkedések között kiemelte például, hogy az év végéig szóló hiteltörlesztési moratórium segíti a veszélyhelyzet átvészelését, a jelzáloghitelek továbbra is igénybe vehetők, és bevezetik egy új, szabad felhasználású diákhitel lehetőségét.

Aki megteheti, maradjon otthon! Más lesz a húsvét, nem tudunk úgy ünnepelni, ahogy megszoktuk, ahogy vártuk, de ezek a szigorítások mindannyiunkért vannak. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra„ -összegezte Novák Katalin.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?