INSIDER

Ezek lesznek az újraindításról szóló nemzeti konzultáció kérdései

Dömötör Csaba a közelgő nemzeti konzultáció kapcsán a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon tett közzé egy tájékoztatóvideót.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ma reggel a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára került fel egy videó, amelyben Dömötör Csaba a parlamenti államtitkár tisztázta, hogy mik lesznek a nemzeti konzultáció legfőbb témái.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba feliatos videóban részletezi a nemzeti konzultáció kérdéseit.

A politikus összefoglalta az újraindításról szóló nemzeti konzultáció kérdéseit.

„Napokon belül kezdődik az újraindításról szóló konzultáció. Megszületett a döntés a fő témákról, ezeket szeretném röviden bemutatni. Először is az főbb kérdés az az, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén, egy lépésben kell feloldani. Egy másik kiemelt téma a védettségi igazolványok ügye. Itt azzal kapcsolatban várjuk majd a véleményeket, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól. Egy kérdés mindenképpen érinti majd az este 8 utáni kijárási tilalmat is – kezdte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkár. Több kérdés is vonatkozik majd az éttermek a szállodák és a sport létesítmények újranyitására. Természetesen ez erősen függ a járványügyi helyzettől, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyien támogatják az újranyitást bizonyos biztonsági szabályok betartása mellett. És végül még egy kérdés, egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek Magyarország területére, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek – tette hozzá. Olyan ügyek ezek, amelyekről sokat beszélünk, sok vitatkozunk, azért mert a mindennapjainkat érintik.Ha egyetértési pontontok jönnek létre, akkor az erősítheti a járvány elleni összefogást. Minden vélemény számít, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban. Nemsokára indul” – mondta Dömötör Csaba a közelgő konzultáció legfontosabb kérdéseivel kapcsolatban.

Időközben szerda este az interneten megjelentek annak a nemzeti konzultációnak a kérdései, amelyben az Orbán-kormány arra kíváncsi, mit gondolnak az emberek a koronavírus-járvány utáni újranyitásról. Kitölteni kizárólag az interneten, a nemzetikonzultacio.kormany.hu portálon lehet regisztráció után. Hét kérdése van, ezek így hangzanak:

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (például uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

A nemzeti konzultáció elindításáról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tett bejelentést a február 5-i Kormányinfó sajtótájékoztatón. Fő témáit Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára már ismertette szerdán egy Facebook-videóban.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?