INSIDER

„Nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt!” – villámcsapás lakoltatta ki a háromgyerekes magyar családot

A hirtelen jött viharok nem kímélték a törökbálinti Preg családot sem, akiknek villám tette átmenetileg lakhatatlanná az otthonát. A família a felújítási munkálatok idejére sürgősen albérletet keresett az interneten. Nem akárhonnan érkezett segítség.
  • Szerző: Ripost

A tomboló viharban villám sújtotta a Preg család törökbálinti otthonát kedden a Pistály dűlőn. A családi ház tetőszerkezetét pillanatok alatt lángok ölelték körül. A -nak a családfő, Preg Stefán idézte fel a történteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Örül a család a gyorsan jött segítségnek (Fotó: Ripost olvasói fotó)

„Épp a munkából tartottam haza, amikor nagy robajt hallottam. Akkor még nem is sejtettem, hogy a villám pont a szeretett otthonunkba csapott bele...” – kezdte a -nak az apuka, aki feleségével, három gyermekével és a nagyszülőkkel élt az ingatlanban. „Az apósom éppen kint kávézott, a feleségem és az anyósom bent készítették az ebédet, a gyerekek pedig fent tévéztek, amikor lesújtott a villám. A feleségem, Györgyi azonnal felrohant a gyerekekhez, hogy megnyugtassa őket, mert nagyon félelmükben sírtak. Közben én is hazaértem. Ezután vette csak észre az anyósom a tüzet. Rögtön mindenkit kitereltem a házból és a kerti slaggal próbáltam locsolni bent a tüzet, amíg kiértek a tűzoltók. A lánglovagok két órán át oltották a tüzet, mire sikerült elfojtani a lángokat” – meséli az apuka, aki hálát ad, hogy senki sem sérült meg.

Fotó: Ripost olvasói fotó

A háromszintes ház fenti része teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, így a család egy éjszakára ideiglenesen a szomszédoknál aludt. Mivel volt biztosításuk a házra, a szakértők 5-6 nap múlva mennek felmérni a károkat. Ám addig is aludniuk kell valahol, így a Facebookon kértek segítséget, amire a megosztásoknak köszönhetően alig fél nap alatt érkezett is válasz. A polgármester vette kezébe az ügyet, aki önkormányzati lakást biztosított a szerencsétlenül járt családnak, s a költözésben is segítettek nekik.

Fotó: Ripost olvasói fotó

„Most próbálunk hozzáférni a ruháinkhoz, s amint tudunk, visszajövünk az otthonunkba a felújítás után. Jelenleg katasztrofális a helyzet, de bizakodóak vagyunk. Mindenki próbál segíteni, aki tud, kollégák, barátok, de kell is most a támogatás. Nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt!”

Fotó: Ripost olvasói fotó

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?