INSIDER

Nem halad az építés: azóta is csak ásítoznak a melósok a Lánchídon – Fotók

Tíz nap telt el, hogy a Ripost leleplezte a Lánchíd körül zajló tétlenkedést, de még mindig változatlan a helyzet.
  • Szerző: Ripost

Tíz nappal a híressé vált -videó után a Metropol is kiment, és megnézte: ugyanaz a helyzet. Most is csak unatkozó és ásítozó munkásokat lehet látni a Lánchídon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyalogosok már március közepe óta nem használhatják a hidat, ami összeköti a főváros két részét, és még ki tudja, meddig lesz ez így…

A mobil a legfontosabb munkaeszköz… (Fotó: Metropol)

Vészjósló, ami folyik, mert június 16-tól a teljes hidat lezárják két évre. De ha így „halad” a meló, nem lesz kész soha...

Ásítozó munkások, szervezetlenség, szeméthalmok vannak most. Erre számítsunk a következő két évben? Vagy ki tudja, meddig?

5 milliárd a cégre szabva

2020 augusztusában írta ki újra a pályázatot a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a Lánchíd felújítására. Nem meglepő módon ugyanazoktól a cégektől érkezett ajánlat, mint Tarlós István idején, csakhogy az akkori főpolgármester visszadobta a túlárazott terveket.

Készülhet a szelfi! A címe az lesz: „Mi így dolgozunk!” (Fotó: Metropol)

Karácsonyék pályáztatását végül ugyanaz a cég nyerte, amelyik a korábbi városvezetés alatt kiírt pályázaton is a legkedvezőbb ajánlatot tette. Csakhogy az új ajánlat 5 milliárd forinttal több volt.

Karácsonyék azért, hogy a pályázók köre bővülhessen, és az ajánlatok kedvezőbbek legyenek, beletették a pályázati kiírásba, hogy a nyertes kivitelező cég rögtön a szerződéskötés után 5 milliárd forint előleget kap. Ez pont annyi, mint amennyivel több a nyertes A-Híd Zrt. új ajánlata.

„Nem fog ez elkészülni soha”

A Lánchíd tényleges felújítása végül március 17-én kezdődött meg, ekkor zárták el a gyalogosforgalom elől a hidat, hogy darupályát és állványzatot építsenek.

Az úthenger nem megy magától… (Fotó: Metropol)

A Lánchídon áthajtók azonban a leggyakrabban azt láthatják, hogy a munkások céltalanul lézengenek, a híd korlátjára hajolva nézelődnek, vagy az árnyékba húzódva ülnek, és beszélgetnek. A látványról süt a szervezetlenség, amit az egyik munkás el is ismert.

„Nem fog ez elkészülni soha” – mutatott a Lánchídra, majd azzal indokolta véleményét, hogy a „főnökeik szanaszét vannak”. És valóban: a hídon zajló munkálatokban mintha teljes zűrzavar és szervezetlenség uralkodna.

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában hasonlóan nyilatkozott. „Erősen kételkedem, hogy 2023-ra a komplett híd elkészülhet, mondhatni, meg leszek lepve, ha így lesz” – mondta a korábbi főpolgármester.

Több mint két évig le lesz zárva

A felújítás következő, komolyabb szakasza június 16-án kezdődik, akkor fogják teljesen lezárni a hidat. Mivel a munkálatok 2023 augusztusáig tartanak, legkorábban 2023 szeptemberében kaphatjuk vissza a hidat. Már amennyiben nem igazolódik be a hídépítő munkás jóslata, hogy végül sosem fog elkészülni egyik legnagyobb nemzeti kincsünk felújítása.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?