INSIDER

Nem fogod elhinni, mit pecázott ki a mágneshorgász

Nem mindennapi fogás akadt a mágnesére Istvánnak, aki két fegyvert is kihúzott egy kútból nemrég.
  • Szerző: Ripost

A hobbipecás azonnal értesítette a rendőröket, akik egyből lefoglalták az elázott lőfegyvereket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„A fegyverek egy elhagyatott tanya 20 méter mély kútjából kerültek elő Somogy megye északi részéről„ – mondta a Borsnak Kovács Erik, a Mágnes Horgászat nevű oldal üzemeltetője. „A gépfegyvert második dobásra sikerült kihúzni, aztán jött a jöttek a lőszerek, a dobtár végül a pisztoly. Öt év kutatómunkájába került, mire István eljutott a helyszínre” – fogalmazott Kovács Erik. Elmondása szerint mindegyiken látszik, hogy nem a háborús időkben dobhatták be őket a kútba. Ha 70 évig ázik valami, annak sokkal rosszabb állapotban kell lennie.

Fotó: Bors

„Elképzelhető, hogy az 1956-os forradalom idején szabadulhatott meg valaki ezektől, akkoriban ugyanis nagyon sok fegyver végezte ugyanígy. De az is előfordulhat, hogy valaki így adott túl a padláson talált fegyvereitől. Mindenesetre a megtaláló azonnal hívta a rendőrséget, akik lefoglalták, s azóta meg is semmisítették az eszközöket„ – tette hozzá Kovács Erik.

Fotó: Bors

Évi 150-200 kiló fémet fognak

„Elég sok széfet is sikerült már kifogni, manapság nagyjából három havonta kerül elő egy-egy darab. Egy aktív mágneshorgász éves szinten 150-200 kiló fémhulladékot tud kiszedni a vízből, aminek a 70 százaléka szemét, a maradékot lehet értéknek nevezni” - mondta a fiatalember, aki szerint nagyjából 5-10 ezer olyan ember lehet Magyarországon, aki mágneshorgászattal is foglalkozik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?