INSIDER

Nehezíti a járványhelyzet az SMA-s gyerekek gyűjtését

Mivel a koronavírus-helyzet miatt nem lehet jótékonysági rendezvényeket tartani, így a második hullám jelentősen nehezíti az SMA-s gyerekeknek való gyűjtést.
  • Szerző: Ripost

A világ legdrágább – 700 millió forintos – gyógyszerére eddig a gyógyszercég szervezte Zolgensma lottón kisorsoltakon kívül minden kis betegnek társadalmi összefogással sikerült összegyűjteni a pénzt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vajdasági Olivérnek is a világ legdrágább gyógyszerére van szüksége (Fotó: Facebook)

Most is két magyar kisgyereknek gyűjtenek: a kazincbarcikai Burinda Zsombornak és a szabadkai Pál Gajódi Olivérnek is a Zolgensma jelentené a megoldást.

Zsombor a 4. magyar SMA gyerek, akinek gyűjtenek (Fotó: Facebook)

A csillagászati összeget a gyerekek két éves koráig kell összegyűjteni, addig lehet ugyanis elvégezni náluk a génterápiát. Ők most versenyt futnak az idővel, hogy időben összegyűljön a szükséges pénz. A járványhelyzet miatt ráadásul lassabban gyűlnek az adományok, mivel azokat a jótékonysági rendezvényeket, koncerteket sem lehet megtartani, amik a gyűjtést segíthetnék.

A korábban szintén bevált „hívd meg egy süteményre” típusú gyűjtések is állnak, mert azok a cukrászdák, éttermek, ahol a sütemények árát fel lehetett ajánlani a gyerekeknek, most zárva vannak. Ráadásul a kihelyezett adománygyűjtő dobozok jelentős része olyan intézményben van, amit a koronavírus járvány miatt bezártak.

Kérünk segíts, hogy minél többen tudjanak Zsombiról! ❤️
Oszd lennie Az oldalt Vagy Akar EZT a posztot Egy Facebook ... </ p> Közzétette: Sma baba Zsombor – & nbsp; 2020. november 11., szerda </ blockquote> </ div>

Így az alapítványi számlaszámok közzététele mellett internetes licitcsoportokban és sms-adománnyal, kupakgyűjtéssel próbálkoznak a szülők.

És ezeket olvastad már?