INSIDER

Müller Cecília nyilvánosan üzent 88 éves édesanyjának

Óvatosságra int a tiszti főorvos.
  • Szerző: Ripost

A járványügyi adatok szolgáltatták a járványügyi döntések alapját, a járvány terjedésének megfelelően hoztak intézkedéseket., hogy az élet elinduljon – magyarázta Müller Cecília a friss számadatok ismertetése után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött, 1368 embernél azonosították a koronavírust a fővárosban, Pest megyében pedig további 375 embernél. Fejér megyében 271 esetről tudnak a hatóságok, Zalában 103, Komáromban 101, Csongrádban 97 fertőzött van.

„54-en vannak lélegeztetőgépen, még nem engednek a jelenlegi számok fellélegezni. Továbbra is különösen féltem az időseket, mert ők a kockázati csoportba tartoznak„- mondta el a tiszti főorvos a csütörtöki sajtótájékoztatón és a szabályok további betartására kérte az embereket. Folyamatosan figyelik a járvány terjedését, ha az enyhítések hatására több lesz a fertőzött, újból beavatkoznak.

Senki nem marad ellátatlanul Magyarországon, az egészségügy felkészült – hangsúlyozta.

Az anyák napja kapcsán elmondta: sokunknak nincs lehetőségünk, hogy a megszokott, közvetlen módon fejezzük ki a szeretetünket az édesanyák, nagymamák, dédimamák iránt. De a fizikai távolságtartás mellett is fel lehet őket köszönteni. A Skyp-ot javasolta a tiszti főorvos, ahol legalább szemkontaktus van. „A virág nem fertőz, nyugodtan adhatunk virágot. Ezt segíti, hogy pénteken, szombaton és vasárnap is egész nap, korlátozás nélkül nyitva lehetnek a virágboltok ”-tette hozzá.

Müller Cecília a tévé képernyőjén keresztül köszöntötte a saját, 88 éves édesanyját.

 

 

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján MTI/kormany.hu
Fotó: kormany.hu

 

És ezeket olvastad már?