INSIDER

Most érkezett: magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike

Van remény! Egyikük magához tért, a másik babának pedig önálló a légzése. Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas mûtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas az öröm, ugyanis a  Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

Igaz, hogy Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtétnek.

A pozitív fejleményeket az elkötelezett szakmai és tudományos munkának, illetve a kapott lelki támogatásnak köszönhetjük. Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség. Továbbra is hálásak vagyunk mindenkinek, aki drukkol és imádkozik az ikrekért

– adták hírül.

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően az orvosok egy része kint maradt Bangladesben további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Alapítványunk alapítói – Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője, és Dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész – és aneszteziológiai teamünk vezetője, Dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában

- zárták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?