INSIDER

„Most egy újjászületés kezdődik” – az SMA-s Zsombor is megkapta a génterápiás kezelést

A Bethesda gyermekkórházban ez volt a 11. kezelés a világ legdrágább gyógyszerével, a Zolgensmával. Egész Európából hozzánk hozzák az SMA-s gyerekeket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az SMA beteg Burinda Zsombor is megkapta a génterápiás kezelést –közölte a jó hírt a Bethesda gyermekkórház.

sma Zosmor

„Most egy újjászületés kezdődik, ahol egyre inkább megtapasztalhatja a mozgás szabadságát és örömét. Mi azon leszünk, hogy ezt a szabadságot minél inkább kitágítsuk számára, hogy a lehető legszebb gyermekkora lehessen.” – írta a kezelés után az SMA beteg Zsombor édesanyja.

A szülők remélik, ezzel teljes életet élhet a kisfiúk. A szülők felidézték a szívműtétet is, ami után azt hitték, hogy megnyerték a harcot, de később kiderült: az csak egy csata volt. A harcot most nyerték meg.

A hálás szülők a Bethesda kórház és a Gottsegen György Országos Kardiolódiai Intézet orvosai és ápolói mellett a támogatóknak, adakozóknak is köszönetet mondtak.

Zsombor a harmadik magyarországi gyermek Zente és Levente után, és az ötödik magyar gyermek Noel és Olivér után, akin a világ egyik legdrágább kezelését alkalmazták. Mindannyiuknak közösségi összefogással, adakozás útján gyűlt össze a pénz a Zolgensma génterápiára.

A Bethesda kórházban ez volt a 11. elvégzett génterápia. A kis református kórház a legtöbb tapasztalattal bíró intézmény Európában ezen a téren, ide hozzák egész Európából az SMA-s gyerekeket.

Az SMA beteg Burinda Zsombi megkapta a héten a génterápiás kezelést❤ Olyan jó ilyen jó hírekről beszámolni!

Ő egy ... </ p> Közzétette: Bethesda Gyermekkórház – & nbsp; 2021. március 14., vasárnap </ blockquote> </ div>

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?