INSIDER

MOM-tűz: elképesztő dolgok derültek ki a gyújtogató kisfiúról

Zûrzavaros családban él a kisfiú, aki a halálos tüzet okozta a MOM Sportközpont tetején. A gyerekeket nem először hagyták magukra a Gesztenyés-kertben.
  • Szerző: Ripost

Komoly oka és családi előzménye lehet annak, ha egy kisgyerek mániákusan szeret tüzet gyújtani. Csehák Hajnalka pszichológus szerint a pirománia hátterében szorongás, feszültség és folyamatos stressz húzódik, ami a tűz látványától enyhül. Talán nem véletlen, hogy a MOM Sportközpont tetején halálos tüzet gyújtó  Dominik is szeretett játszani a tűzzel: a családi életük finoman szólva is zaklatott volt az elmúlt években.

Anitának a híradásokban megjelent hárommal szemben valójában hat gyermeke van. Egy nagyobb lánya, akinek már magának is saját családja van, a Pesten Hallottam Facebook-csoportban azt írta: az asszony a gyermekei közül hármat „elüldözött”, ő is elköltözött tőle 18 éves korában. 

Akkoriban az asszony még együtt élt három kisebb gyermekének az apjával budakeszi házukban. Az épület tetőszerkezete meglehetősen romos volt, a Budakeszi Önkormányzat meg is ítélt nekik 300 ezer forint támogatást a rendbehozatalára. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, a ház porig leégett 2016 októberében. A fészerben ugyanis kigyulladt egy matrac, az épület lángba borult, a tűz pedig átterjedt a két szomszédos ingatlanra is. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság határozatából világosan kiderül: a tüzet a kisebbik fiú, Dominik okozta gyufagyújtogatással. 

 
 

Budakeszi önkormányzata haladéktalanul elhelyezte a családot egy használaton kívüli bölcsődében, és lakossági gyűjtés indult a javukra. Itt folyamatos konfliktusaik voltak a szomszédokkal és az önkormányzattal is: nem ismerték el közüzemi számlatartozásaikat. Nem sokkal később az önkormányzat pályázati pénzt nyert a bölcsőde felújítására, így a családnak mindenképp költöznie kellett. Ezután kerültek Pilisre. 

 
 

Időközben a három kisebb gyermek apja különvált tőlük, és Anita már egyedül költözött el a gyermekekkel. Õ maga nyilatkozta, hogy el akarták venni tőle a kicsiket, ezért kellett munkát vállalnia. Információink szerint mind a két gyerekkel foglalkozott szakember, ezt korábban az anya megerősítette a Blikknek adott nyilatkozatában. Ám hogy mennyire pontosak az általa elmondottak, az kérdéses: arról, miért hagyta magukra a gyermekeit, a Fókusz kamerái előtt azt mondta, hogy vízért szaladt el, a Blikknek pedig már úgy nyilatkozott: dolgozni volt a közelben. Ezzel szemben a rendőrségi közleményben az áll, hogy vásárolt, míg a gyerekek a Gesztenyés-kertben játszottak.

 
 

Ráadásul nem először hagyta egyedül a gyerekeket: a %Ripost% úgy értesült, a környéken élők többször látták őket. Akkor az éttermek ablakain nézegettek be, most azonban bemásztak a MOM Sportközpont tetején lévő fabódéba, és ott tüzet gyújtottak. A lángokban, melyet a BRFK szerint Dominik gyújtott, életét vesztette a 8 éves Zselyke.

 

Hogy számíthat-e büntetésre, és ha igen, milyenre a kisfiú és az édesanyja, illetve hogy érdemes e kezelni őt, elolvashatja a csütörtöki napilapban.

 

És ezeket olvastad már?