INSIDER

Millióktól esik el az Illatos úti telep Karácsony Gergely miatt

A saját gyepmesteri telepén lévő árva állatoktól vonja meg a támogatást a főpolgármester.
  • Szerző: Ripost

„Az önkormányzati kampányban még állatvédelmi chartát és budapesti állatvédelmi ombudsmant ígért Karácsony Gergely, most azonban a saját gyepmesteri telepén lévő árva állatoktól vonja meg a támogatást.„ - írta ki Facebook oldalára csalódva Dódity Gabriella, a Fidesz frakcióvezetője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiderült: a Karácsony Gergely féle fővárosi városvezetés elutasította a DOTKA alapítvány 4 millió forintos adományát, amelyet Budapest hivatalos gyepmesteri telepének, az Illatos úti telepnek a további fejlesztésére szántak.

„Alapítványunkon, a DOKTA – Doktorok az Állatokért Alapítványon keresztül az elmúlt években 11 millió forinttal segítettük Budapest hivatalos gyepmesteri telepének működését és a bent lévő állatok életkörülményeinek javítását. Berendeztük szinte a teljes műtőt, ultrahangot, altatógépet, műtéti őrző monitort, vér- és vizeletcentrifugát, röntgenfelszerelést, infúziós állványt, hematológiai laborautomatát, műtőasztalt és sok egyéb más orvosi eszközt adományoztunk. Más civil szervezetek mellett mi is segítettünk a laborköltségek átvállalásával, gyógyszerek, gyógytápok vásárlásával. Néhány hónappal ezelőtt új macskaketreceket vásároltunk a telepnek a siralmas, szűk régiek helyett. ” -ecsetelte a helyzetet.

Az alapítvány a többi állatvédő szervezettel próbáltak minél több állatot gazdihoz juttatni.

Most nem csak a Alapítvánnyal bontott szerződést a főváros, hanem a kiképzőkkel, rehabilitációt végzőkkel is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?