INSIDER

Megrázó: Halálra gázolta a vonat a 14 éves lányt Budatéténynél

A fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A lánynak esélye sem volt, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A baleset Budatétény megállóhelytől mintegy 300 méterre, egy zajvédőfallal is elzárt vasúti pályaszakaszon történt. Az előzetes vizsgálatok alapján a lány a megállóhelytől távolodva, fülhallgatóval a fülében sétált üzemi területen, ahol a gyalogosforgalom tilos” – válaszolta a Bors kérdésére a MÁV sajtóosztálya.

A baleset Budatétény megállóhelytôl 300 méterre, egy zajvédôfallal is elzárt szakaszon történt
(Fotó: Bors)

„A vágányokon átkeléskor kiemelt veszélynek vannak kitéve azok a gondatlan kerékpárosok és gyalogosok, akik körültekintés nélkül haladnak át a kereszteződéseken, vagy olyan helyen lépnek a sínek közé, ahol átjáró sincs. Az őket ért baleseteket sok esetben az érzékszervek működését akadályozó tényező okozza. Ilyen lehet a fülhallgatóval történő közlekedés, kapucnis ruházat, és a mobiltelefon használata is” – tették hozzá.

A vasúttársaság a rendőrséggel együtt rendszeresen ellenőrzéseket tart a vasúti átjárókban, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy a belesetek megelőzése érdekében körültekintően közlekedjenek a gyalogosok, a kerékpárosok és az autósok is.

A lap kérdésére a rendőrség közölte: közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az esetet, tehát az idegenkezűséget kizárták.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?