INSIDER

Elképesztő fordulatot vesz az időjárás, ezt már nem is hisszük el

Lassan követni sem lehet, hogy mire számíthatunk az időjárástól!
  • Szerző: Ripost

Gyors egymásutánban váltogatják egymást a frontok. Kedden kezdetben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd elsősorban keleten és délen vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. A déli, kora délutáni órákig az ország északi felében valószínű havazás, északnyugaton havas eső is lehet. Néhol megélénkül a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nap is kisüt majd

A nap is kisüt majd / Fotó: Pixabay

Szerdán az éjszaka érkezett felhőzet a nap második felében kezd el csökkenni, szakadozni. Napközben elszórt jelleggel várható csapadék: többnyire gyenge eső, de reggel északon átmeneti ónos eső, északkeleten pedig hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. A délkeleti, estétől a Dunántúlon a nyugati szél többfelé élénk lesz. Hajnalban általában -1, -8, a kezdetben derült, havas részeken -9, -15 fok valószínű. Kora délután többnyire 4, 9 fok valószínű, de az Északi-középhegységben csupán 0 és +4 fok valószínű – írja a met.hu.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő lesz, ugyanakkor az északkeleti határ közelében lehetnek átmenetileg erősen felhős területek is, arrafelé gyenge esőt hozhat az időjárás. A nyugati, majd délután az északira, északkeletire forduló szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között alakul, de a derült, havas helyeken -6 és -10 fok között valószínű. Kora délután többnyire 5, 10 fok várható, az Északi-középhegységben ugyanakkor csak 2, 4 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?