INSIDER

Megváltoztatták a Nutella összetevőit Magyarországon

Nem hiába robbant februárban az élelmiszer-botrány, miszerint a legtöbb hazánkban kapható termék rosszabb minőségû, mint nyugaton. Úgy tûnik, a Nutella lehet az első fecske: ugyanolyat kínálnak Magyarországon, mint a németeknél, olaszoknál. Mégis akad különbség.
  • Szerző: Ripost

Úgy tűnik, meghallgatásra talált Magyarország követelése, miután hazánk szorgalmazta az Európai Uniónál a kettős minőség visszaszorítását. Mostantól ugyanolyan minőségű Nutellát kaphatunk a hazai üzletekben, mint a németeknél, vagy az olaszoknál. Ennek érdekében feljavították a magyart, de – meglepő módon – lerontották a németországi mogyorókrémet. A Welt című napilap azt állítja: az eredeti receptet megváltoztatták Németországban, több a tejpor és a cukor, viszont kevesebb a kakaó.

Világosabb lett a német Nutella

Míg náluk korábban egy üveg mogyorókrémben 7,5 százaléknyi tejpor volt, addig ez mára már 8,7 százalékra nőtt. A hátoldalon azonban továbbra sincs feltüntetve, hogy mennyi kakaót tartalmaz a termék, de a német szakértők szerint a színváltozás arra utal, hogy kevesebb kakaót tesznek a Nutellába. Ráadásul a cukor mennyisége is 55,9-ről 56,3 grammra nőtt.

Arról, hogy pontosan miben lett más a magyar Nutella, illetve, hogy mi az a meghökkentő dolog, amiben mégsem sikerült leelőzni a német mogyorókrémet, kiderül a keddi %%-napilapból! 

És ezeket olvastad már?