INSIDER

Megszólalt a túsz, ez történt 30 percig a Nissanban

Hatalmas fordulat a Fővárosi Törvényszékről pénteken megszökött rab ügyében! A Ripost elérte annak az ezüstszínû Nissan X-Trail típusú autónak a vezetőjét, akit Sz. Károly a megszökése után túszul ejtett. Most a Ripostnak exkluzív interjút adott a férfi arról, hogy mi is történt az üldözés során az autóban!
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken a Markó utcai Fővárosi Törvényszékről megszökött egy fogoly. Az ítélethirdetést követően megtámadta a bv-őrt, dulakodás közben megszerezte a fegyverét, majd először túszul ejtette a bíróság biztonsági őrét, később a Stollár Béla és a Bihari János utca kereszteződésénél egy arra járó Nissan X-Trail típusú autó 63 éves sofőrjét. Vele vitette magát kifelé a városból. 35 percen keresztül üldözték őket a rendőrök. Amikor a szökött rab kiszállt a Nyírpalota-Szentmihályi út kereszteződésénél és futva menekült, a rendőrök meglőtték. A kórházban megműtötték, túl van az életveszélyen.

A %%-nak sikerült beszélnie az ezüstszínű Nissant vezető sofőrrel, akit 30 percen keresztül tartott túszként a menekülő rab.

Minden olyan gyorsan történt!

„A fegyveres felém rohant, és a szélvédőmhöz tette a fegyvert. Közben fogta a kilincset, és bepattant mellém az anyósülésre. Le akartam zárni az autót, de nem sikerült. Ha lezárom, elképzelhető, hogy ott és akkor lelő… Gázt pedig nem tudtam adni, hiszen a zebránál üresbe tettem a sebváltót. Egyből levert a víz, amikor a fejemhez tartotta a fegyvert, majd rám parancsolt: Menjünk innen!”

Ha szeretnéd megtudni, hogy mit mesélt még a túszul ejtett férfi, akkor keresd a szerdai napilapot az újságárusoknál!!

És ezeket olvastad már?