INSIDER

Megrázó hírek érkeztek a vértesszőlősi siklóernyősről: nincs remény

Olyan fokú sérüléseket szenvedett, hogy a barátai nem sok esélyt adnak a felépülésének.
  • Szerző: Ripost

Nem lát rá sok esélyt a vasárnap Vértesszőlősön súlyosan megsérült siklóernyős barátja, hogy Zsolt felépül, de reménykedik.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Kedves Barátok, Ernyősök, Érdeklődők! Köszönjük az érdeklődést, a kérdéseket, a szeretetet és a szurkolást. Az orvosok a mai nap tájékoztatást adtak Zsolt egészségi állapotáról. Sajnos semmilyen jó hírrel nem tudunk szolgálni” – kezdte a Facebookos csoportban megosztott bejegyzésében egy közeli barát.

„Nem kizárva, sőt remélve annak az esélyét, hogy Zsolt most is olyan szívós, kitartó harcot folytat, mint közös repüléseink során oly sokszor, hogy akár fél órán-órán át is képes masszírozni a 0,2-t, hogy végül mégiscsak a felhőpamacs alját megérintve nézzen elégedetten körül, sajnos a realitások talaján maradva azt kell, hogy mondjuk,

olyan mértékű agyi, tüdő és egyéb szervi és csonti traumákat szenvedett el, hogy az is csoda, hogy még közöttünk van. A felépülésére jelenleg az esély nagyon csekély”.

A siklóernyős egy 20 méter magas fán akadt fent Vértesszőlősnél. Mentőernyőt nyitott, majd sértetlenül és sikeresen ereszkedett le a vértesszőlősi erdő egyik, 20-25 méter magas fájára, ahol rögtön behúzta magát, rögzítette a beülőjét és lemászott egy Y ágra, ahol biztonságosan ücsörgött. A férfinek egészen addig semmi baja nem volt, míg a mentést segítő helikopter által generált szél miatt ketté nem tört a fa, amin ült, majd lezuhant.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?