INSIDER

Megnéztük, hányan viselik a maszkot a tömegközlekedésben – nem hiszed el, mit láttunk

Ma van az első munkanap, amikor a buszokon, villamosokon, vagyis a tömegközlekedési járműveken újra kötelező viselet a maszk. A Ripost megnézte, mennyien tartják be az előírásokat.
  • Szerző: Ripost

November másodikán, kedden már zsúfoltak voltak a budapesti buszok és villamosok, hiszen a háromnapos ünnep után ez az első munkanap.

A kormány döntése értelmében november 1-jétől, hétfőtől kötelező a tömegközlekedési eszközökön is a maszkhasználat, sőt a megállókban is viselni kell azt.

A körülnézett, vajon mennyire tartják be az emberek az előírásokat és vigyáznak-e saját, valamint mások egészségére.

Fotó: Ripost

Amint a fenti képen is jól látható, sajnos nem mindenki tartotta magára nézve is kötelezőnek a maszkviselést, bár a többség nemcsak hordta, hanem helyesen is viselte azt, a szája mellett az orrát is eltakarva.

Tapasztalataink szerint vasárnap még csak az utasok 20-25 százaléka viselt maszkot a buszokon és villamosokon, vagyis, amíg nem lett kötelező, addig a többség nem gondolta úgy, hogy az egészsége védelmében eltakarja a száját és az orrát.

Fotó: Ripost

A képen látható férfi felszállás közben talán nem is gondolta át, milyen sokat kockáztat, hiszen a szabályszegő utasra, ha a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8 ezer forintos pótdíjat szabhatnak ki a helyszínen, utólag befizetve pedig ez a bírság 16 ezer forint is lehet.

Persze akadtak szép számmal pozitív példák is, sőt a többség nagyon fegyelmezetten viselte a maszkot.

Fotó: Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?